Υποστηρίζοντας ότι το Πακιστάν θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για τη βοήθεια και τη συνέχιση της τρομοκρατίας, η Ινδία δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισλαμαμπάντ συνεχίζει να παρέχει οικονομική βοήθεια σε τρομοκράτες και τους φιλοξενεί στην επικράτειά του ως κρατική πολιτική του.
Ασκώντας το δικαίωμά του να απαντήσει μετά τις παρατηρήσεις του Πακιστάν στην 47η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC), το Νέο Δελχί υπογράμμισε τη συστηματική δίωξη των μειονοτήτων στο Πακιστάν μέσω δρακόντεων νόμων περί βλασφημίας, αναγκαστικών συνομιλιών και γάμων και εξωδικαστικών δολοφονιών.
Οι παρατηρήσεις της Ινδίας έρχονται την στιγμή που ο Khalil Hashmi, μόνιμος εκπρόσωπος του Πακιστάν στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, προσπάθησε να θέσει το θέμα του Κασμίρ.
Ο Pawankumar Badhe, πρώτος γραμματέας της μόνιμης αποστολής της Ινδίας στη Γενεύη, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι το Πακιστάν για άλλη μια φορά "έκανε κατάχρηση αυτής της πλατφόρμας για να κάνει αβάσιμους και ανεύθυνους ισχυρισμούς κατά της Ινδίας".
"Η μάστιγα της τρομοκρατίας είναι η σοβαρότερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο δυνατό τρόπο σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της", είπε.
Το Πακιστάν, ως κρατική του πολιτική, συνεχίζει να παρέχει οικονομική βοήθεια σε τρομοκράτες και τους φιλοξενεί στην επικράτειά του, δήλωσε ο Μπάντσε, δηλώνοντας ότι είναι "καιρός" το Πακιστάν να θεωρείται υπεύθυνο για τη βοήθεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Κατηγόρησε το Ισλαμαμπάντ ότι αποσπά την προσοχή του Συμβουλίου από την «αξιοθρήνητη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν».
Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση των μειονοτήτων στο Πακιστάν είναι εμφανής από το συρρικνωμένο μέγεθός τους, ο Μπάντσε είπε: «Οι καταναγκαστικές μετατροπές έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν. Έχουμε δει αναφορές για ανήλικα κορίτσια που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες να βιάζονται.''
--