Στον ''άξονα του κακού'' τοποθετούνται Τουρκία, Ουκρανία και Πακιστάν. Η Άγκυρα συμμαχεί με χώρες που έχουν ως στόχο και σκοπό να αποσταθεροποιήσουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Η Τουρκία εμπλέκεται αυτή την στιγμή σε δύο καινούργια μέτωπα. Το ένα είναι το Κασμίρ και το άλλο το Ντονμπάς. Και στις δύο περιπτώσεις στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους και τζιχαντιστές, με Ινδία και Ρωσία αντίστοιχα να βρίσκονται σε συναγερμό.
Η Ουκρανία έχει ''παραδοθεί'' πλέον στην Τουρκία, με την Άγκυρα να ελέγχει πλήρως τον Ουκρανό Πρωθυπουργό, καθώς τα ανταλλάγματα είναι πολλά.
Εξάλλου τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρα πλέον: ''Οι σχέσεις της Ουκρανίας με την Τουρκία πάνε από το καλό στο καλύτερο, ενώ οι θέσεις μας συμπίπτουν και στο θέμα της Κριμαίας.''
''Η Τουρκία δεν είναι μόνο καλός γείτονας για την Ουκρανία, αλλά και αξιόπιστος, είναι ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος. Και οι δύο χώρες θα δώσουμε πλέον βάση στην αμυντική βιομηχανία.
"Καταλαβαίνουμε τα αμοιβαία συμφέροντά μας και τους κινδύνους στην περιοχή. Το πιο σημαντικό, είναι ότι έχουμε τεράστια εμπειρία και οι δύο χώρες στο τομέα της άμυντικής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, τα Akıncı χρησιμοποιούν κινητήρες που παράγονται από την Ουκρανία. Ωστόσο, τα καλύτερα έρχονταi, σε ξηρά, θάλασσα και διάστημα. Πιστεύω ότι οι εταιρείες μας θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Σύντομα θα δούμε και κοινή παραγωγή αεροσκαφών Antonov!''
Tαυτόχρονα όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ, υποδέχθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Πακιστάν, Στρατηγό Nadeem Raza, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Τουρκία!
Η Τουρκία προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της μεγάλης περιφερειακής δύναμης, της χώρας που έχει άποψη για τα πάντα στην περιοχή και ειδικά για όλα τα εδάφη που ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Tούρκοι και Πακιστανοί θα συνεργαστούν σε δύο μέτωπα (Κασμίρ-Α. Μεσόγειο) για να προκαλέσουν αναταραχή και μεγάλα προβλήματα και για αυτό οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.
Η επέκταση των στρατηγικών και στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν συνέβαλε στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στην Ασία και παρείχε νέες επιλογές ακόμη και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονταν μια κρίσιμη περίοδο.
Βασικά, το Πακιστάν είναι ο στρατηγικός εταίρος που βοηθά την Τουρκία να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Τουρκία υποστηρίζει το Πακιστάν για την αυτοδιάθεση του Κασμίρ, ενώ ο Ερντογάν το έθεσε ως κύριο θέμα στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2019. Το ζήτημα ως γνωστόν είναι αλλού αφού Τουρκία και Πακιστάν βρίσκονται ήδη σε μυστικές συζητήσεις για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στη πυρηνική τεχνολογία.