Κόσμος

Πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι βοηθήθηκαν απέναντι στην πανδημία σε 121 χώρες

Στο Τόγκο, στις Φιλιππίνες, στο Περού, στην Ινδία ... και ούτω καθεξής, ήτοι σε 121 χώρες, οι ιεραπόστολοι της οργάνωσης Salesian ξεκίνησαν προγράμματα για τη διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής. "Έχουμε φτάσει σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευάλωτα άτομα με τις πρωτοβουλίες μας σε όλο τον κόσμο", εξηγεί ο Eusebio Muñoz, διευθυντής της Salesian Missions.

Η συγκεκριμένη οργάνωση συγκεντρώνει σχεδόν 30.000 ιερείς, μοναχούς και δοκίμους που υπηρετούν στο πνεύμα του ιδρυτή της, Don Bosco, ενός Ιταλού καθολικού ιερέα που αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπλήρωση των αναγκών των ορφανών και των ευάλωτων παιδιών. Από τις αρχές της ύπαρξής της, το 1859, η οργάνωση έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη στην Καθολική Εκκλησία.

Πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι βοηθήθηκαν με αφορμή την πανδημία σε 121 χώρες.

"Η σωτηρία ζωών ήταν το κίνητρό μας από τότε που ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού και υπήρξαν χιλιάδες έργα σε 121 χώρες, από τις 134 στις οποίες είμαστε παρόντες", προσθέτει ο Muñoz. Στο Mbuji Maji (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) εγκαταστάθηκαν αρκετά σημεία νερού, ώστε ο πληθυσμός να μπορεί να πλένει τα χέρια του. «Εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν καν νερό», είπε ο Mario Pérez τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Το Δίκτυο Don Bosco House στη Βενεζουέλα έχει διανείμει περισσότερα από 700 γεύματα την ημέρα. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία μπόρεσαν να φάνε χάρη στα κιτ σίτισης και τα έτοιμα συσσίτια που έχουν διανεμηθεί. Στο Λεσότο, έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 2.400 "κιτ επιβίωσης και κιτ υγιεινής". Τους τελευταίους μήνες, τα γυμναστήρια διαφόρων εκπαιδευτικών κέντρων της οργάνωσης Salesian στη Λατινική Αμερική έχουν γίνει καταστήματα τροφίμων και έχουν διανεμηθεί σε χιλιάδες ευάλωτες οικογένειες.

Στη Μιανμάρ, 500 οικογένειες έτρωγαν χάρη στις διανομές τροφίμων που πραγματοποίησαν οι κοινότητες της Salesian. Στην Ινδία, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τροφή. Ανήλικοι από το δρόμο, όπως και στην Αιθιοπία, έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν τον περιορισμό σε ασφαλή μέρη. Επίσης στο Τόγκο ή στην Ακτή του Ελεφαντοστού, έχουν γίνει προσπάθειες για την υποστήριξη παιδιών που κινδυνεύουν να αποκλειστούν. Στις Φιλιππίνες, οι ιεραπόστολοι της Salesian και οι νέοι από τα εκπαιδευτικά κέντρα Salesian διανέμουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής και κατάφεραν να σχεδιάσουν αναπνευστήρες για ασθενείς με κάποια σχετική ασθένεια. Στο Περού, έχουν επισκεφτεί τους ανθρώπους που ζουν στις σκουπιδοπόλεις. Το Don Bosco Radio Ghana έχει πραγματοποιήσει προγράμματα ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ασθένεια και πώς να μην ασθενήσουν. Στη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, το Μαλάουι, τη Ναμίμπια, τη Σιέρα Λεόνε ... έχουν επίσης επικεντρωθεί στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Η αλληλεγγύη των πωλητών σε όλο τον κόσμο έστειλε περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για πρωτοβουλίες κατά του κοροναϊού, αλλά χρειάζονται περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά οι προκλήσεις του 2021 είναι πολλές. Οι ιεραπόστολοι της Salesian αντιμετωπίζουν τώρα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις: να επιστρέψουν παιδιά και νέοι στο σχολείο. "Η εκπαίδευση των παιδιών εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητά μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε 24 εκατομμύρια ανηλίκους να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους", προσθέτει ο διευθυντής του οργανισμού.

Η επισιτιστική ασφάλεια είναι μια άλλη μεγάλη πρόκληση, καθώς η πανδημία θα αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας κατά 150 εκατομμύρια. Οι ιεραπόστολοι έχουν ξεκινήσει γεωργικά έργα σε διάφορες χώρες όπως η Μογγολία, οι Φιλιππίνες ή η Ουγκάντα ​​για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα. Διανέμονται σπόροι και εργαλεία και προσφέρονται επίσης γεωργικές γνώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ