Μια εσωτερική έκθεση πληροφοριών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) στην πολιτεία της Βαυαρίας προειδοποίησε για την αυξανόμενη απειλή ασφάλειας που θέτει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Η έκθεση αναφέρει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Γερμανία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διακυβέρνησης που δεν εγγυάται την κυριαρχία του λαού, τις αρχές της ελευθερίας ή της ισότητας.
Μετασχηματισμός της γερμανικής κοινωνίας
Στην έκθεσή του, το BfV πρόσθεσε ότι «ο πρωταρχικός στόχος της Αδελφότητας είναι να σχηματίσει ένα σύστημα διακυβέρνησης και πολλές από τις αρχές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι εχθρικές προς το Γερμανικό Σύνταγμα, ιδίως τις αρχές της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και ενός πολιτικού συστήματος που βασίζεται σε ανθρώπινη αξιοπρέπεια."
Η έκθεση τονίζει ότι η ουσία των αντισυνταγματικών αρχών και στόχων της Αδελφότητας ορίζονται στο «γενικό σύστημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», που είναι οι γενικοί κανόνες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που προτάθηκαν από την πρώτη γενιά των ιδρυτών της και του Χασάν αλ- Μπάνα (ο ιδρυτής της ομάδας στην Αίγυπτο τη δεκαετία του 1920).
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι «η Οργάνωση της Ισλαμικής Κοινότητας είναι η βασική οργανωτική δομή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γερμανία και αυτή η οργάνωση είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ευρώπη, η οποία είναι η μητρική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ευρώπη, και εδρεύει στις Βρυξέλλες. "
«Ο Samir Falah, ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ισλαμικής Εταιρείας, εξελέγη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ευρώπη το 2018», αντικατοπτρίζοντας τη δύναμη του κλάδου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γερμανία.
Οι οργανώσεις που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι επικίνδυνες
Η έκθεση πληροφοριών προειδοποιεί για έναν άλλο οργανισμό ομπρέλας στην Ευρώπη, το “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Fatwa και την Έρευνα”, που ιδρύθηκε το 1997 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, και στοχεύει στον έλεγχο των Fatwa για τους Μουσουλμάνους που κατοικούν στην Ευρώπη. Ο Yusuf al-Qaradawi θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης της ομάδας.
«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα προσπαθεί δημόσια να επιδείξει διαφάνεια, ανοχή και επιθυμία για διάλογο με κυβερνήσεις και πολιτικούς θεσμούς, αλλά η ομάδα στοχεύει να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα με το δικό της σύστημα», αναφέρει η έκθεση.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος "παρακολούθησε τη συμπάθεια των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με τρομοκράτες (όπως τρομοκράτες του ISIS) στα κοινωνικά μέσα."
Η έκθεση προσδιόρισε το Ισλαμικό Κέντρο στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Βαυαρίας, και τον Ισλαμικό Όμιλο στη Νυρεμβέργη, ως τους σημαντικότερους οργανισμούς που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ισλαμικού Οργανισμού.
Η έκθεση καταγγέλλει ότι «οι δύο οργανώσεις έχουν θεσμική σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα διοικητικά της συμβούλια και μια προσωπική σχέση με τους ηγέτες της ομάδας».
Τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση, το Ισλαμικό Κέντρο στο Μόναχο δημοσίευσε ένα έγγραφο στις διαδικτυακές του πλατφόρμες σχετικά με τη «μεταχείριση των γυναικών», το οποίο «δεν περιείχε καμία αναφορά ή σεβασμό των γερμανικών νόμων και υποκίνησε βία κατά των γυναικών».
Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι οι οργανώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας λειτουργούν ως θεσμοί παράλληλοι με τους θεσμούς και τα προγράμματα του κράτους και ότι στοχεύουν στην εκπαίδευση ιμάμηδων, προκειμένου να υποκαταστήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση ιμάμη στα γερμανικά πανεπιστήμια.
Το Συμβούλιο Ιμάμηδων και Μελετητών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο κύριος επιστημονικός οργανισμός για τους Μουσουλμάνους προσπαθεί να διεισδύσει σε τμήματα ισλαμικής διδασκαλίας στα πανεπιστήμια, προειδοποιεί η έκθεση.
Η Βαυαρία είναι η πρωτεύουσα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γερμανία
Στο τέλος του 2019, ο αριθμός των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γερμανία έφτασε τους 1.200 ανθρώπους, 150 από τους οποίους δραστηριοποιήθηκαν στη Βαυαρία.
Η πολιτεία της Βαυαρίας έχει κρίσιμη σημασία για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς η παρουσία τους στη Γερμανία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950. Το Ισλαμικό Κέντρο στο Μόναχο και το τζαμί που ήταν συνδεδεμένο με αυτό ήταν τα πρώτα ιδρύματα που ιδρύθηκαν στη χώρα.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει ισχυρή παρουσία στη Γερμανία, μέσω του Οργανισμού Ισλαμικής Εταιρείας, και των πολλών μικρών οργανώσεων και τζαμιών που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος έχει χαρακτηρίσει τα θεσμικά όργανα και τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γερμανία ως απειλή για τη συνταγματική και δημοκρατική τάξη.
Όσον αφορά τον κίνδυνο που θέτουν οι τρομοκρατικές ομάδες στη χώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Hermann σημειώνει στην εισαγωγή της έκθεσης: «Καταφέραμε να σώσουμε τη Γερμανία από τρομοκρατικές επιθέσεις το 2019, αλλά δεδομένου του τι συνέβη τον ίδιο χρόνο στη Βρετανία και τη Νορβηγία και τη Γαλλία, ο κίνδυνος παραμένει. "
"Το Διαδίκτυο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των τρομοκρατικών κινημάτων και στη σύνδεση των τρομοκρατικών κυττάρων μεταξύ τους."
«Το ISIS προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αναδυόμενη πανδημία Coronavirus, διατηρώντας την ασφάλεια απασχολημένη με την πανδημία, και να παροτρύνει τους οπαδούς της να δράσουν και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τις δυτικές κοινωνίες», πρόσθεσε.