Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η κοκορομαχία είχε διοργανωθεί στο χωριό Πραγκαντάβαραμ, στην επαρχία Άντρα Πραντές. Οι διοργανωτές των κοκορομαχιών, που απαγορεύονται στη χώρα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριου της Ινδίας, συνηθίζουν να δένουν αιχμηρές λεπίδες στα πόδια των πτηνών που βάζουν στις κοκορομαχίες.
Οι κοκορομαχίες συνηθίζονται στην Ινδία παρότι απαγορεύονται από το νόμο.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, άνδρας κρατούσε στα χέρια του τον κόκορα που έφερε στα πόδια τη λεπίδα. Το πτηνό αντέδρασε προκειμένου να ξεφύγει από τα χέρια του, πριν ακόμη ξεκινήσει η κοκορομαχία, με αποτέλεσμα η λεπίδα να τραυματίσει θεατή που βρισκόταν κοντά, στην κοιλιακή χώρα. Το τραύμα ήταν βαθύ, με αποτέλεσμα ο 55χρονος θεατής να βρει τραγικό θάνατο.
Η απαγόρευση της διοργάνωσης κοκορομαχιών αψηφάται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε πολλές περιοχές της Ινδίας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του φεστιβάλ Μακάρ Σανκράντι. Το φεστιβάλ αυτό εορτάζεται σύμφωνα με το ινδουιστικό ημερολόγιο στις 15 Ιανουρίου.
12 ακόμη τραυματίες σε κοκορομαχίες στην Ινδία
Εκτός από το περιστατικό θανάτου άνδρα κατά τις κοκορομαχίες, οι αρχές στην Ινδία ανέφεραν 10 ακόμη τραυματίες στο χωριό Καβαγκούντα και άλλου ςδύο στο Χιντάμ Πάλι.
Στην επαρχία Άντρα Πραντές, δεκάδες συνηθίζουν να εκτρέφουν κόκορες για τις κοκορομαχίες, φροντίζοντας να τους παρέχουν πρωτεΐνες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, όπως αμύγδαλα και κάσιους, αλλά και πρόβειο κιμά και στερεοειδή προκειμένου να αναπτύξουν το μυικό τους σύστημα.
Οι κόκορες συνεχίζουν την κοκορομαχία ώσπου ένας από τους δύο να πέσει νεκρός
Οι κοκορομαχίες έχουν έναν και μόνο κανόνα. Ο αγώνας ολοκληρώνεται μόνο όταν ένα από τα δύο πουλιά τραυματιστεί σοβαρά ή πέσει νεκρό. Είναι σύνηθες να δένονται λεπίδες και αιχμηρά αντικείμενα στα πόδια των πτηνών.