Κοινωνία

Βλάβη σε πλοίο με 550 επιβάτες στο δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα: Επιχειρούν δυνάμεις του Λιμενικού για τη ρυμούλκησή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόβλημα λόγω μηχανικής βλάβης έχει διακόψει τον πλου του επιβατικού πλοίου Αγία Θεοδώρα, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, ενώ το Λιμενικό διεξάγει επιχείρηση για τη ρυμούλκησή του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να αποκολληθεί το πλοίο και αν μπορέσει να κάνει τον πλου, θα μεταφερθεί στο λιμάνι, όπου θα αποβιβαστούν οι εκατοντάδες επιβαίνοντες. 

Το πλοίο, όπως αναφέρει το epirusgate.gr, είχε σταματήσει και μεταξύ των επιβατών και υπάρχει ανησυχία για τους πραγματικούς λόγους διακοπής του ταξιδιού, καθώς αναφέρεται πως πριν τη διακοπή του, ακούστηκε δυνατός θόρυβος. Από τα μεγάφωνα του καραβιού το μήνυμα που μεταδόθηκε είναι πως πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Στο πλοίο επεβαίνουν 550 άνθρωποι που είχαν περάσει στην Κέρκυρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής, μαζί με 16 μέλη του πληρώματος.

Επιβάτης στο πλοίο ανέφερε πως στις 7 το απόγευμα το πλοίο μάλλον προσάραξε σε αβαθή και οι επιβάτες είδαν την άμμο που σήκωσε η προπέλα του. Στα 20 λεπτά έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, ενώ το στίγμα στα κινητά των επιβατών δείχνει ότι το πλοίο βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή του λιμανιού,, σε απόσταση περίπου πέντε μιλίων. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του, στο σημείο βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού και ένα επιβατηγό τουριστικό πλοίο. Επίσης σπεύδουν τρία ρυμουλκά, τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ