Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Που το πάνε ακριβώς; Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε βετεράνο του στρατού για σιωπηλή προσευχή μπροστά σε κλινική αμβλώσεων

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, δικαστήριο στην Αγγλία καταδίκασε βετεράνο του βρετανικού στρατού για παραβίαση της αποκαλούμενης «ζώνης προστασίας» γύρω από μια κλινική αμβλώσεων, αφού προσευχήθηκε σιωπηλά εντός των ορίων της, ανέφερε ΜΜΕ.

Για να είμαστε ακριβείς κατηγορήθηκε για παραβίαση της ζώνης, ως κίνηση παρεμπόδισης, αν και είναι εντελώς παράλογο να ενοχλεί η προσευχή στο Θεό ενός ανθρώπου.

Η απόφαση του Συμβουλίου Bournemouth, Christchurch & Poole, στη νότια ακτή της Αγγλίας, αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που κάποιος καταδικάστηκε επειδή προσευχήθηκε σιωπηλά έξω από μια εγκατάσταση εκτρώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται εκεί στην Βρετανία δεν κάνουν κατάληψη οδοστρώματος , μόνο αυτός ο δύσμοιρος ο χριστιανός τους ενόχλησε και για γιατί;

Το βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε τον βετεράνο του στρατού για σιωπηλή προσευχή μπροστά σε κλινική αμβλώσεων 17 Οκτωβρίου 2024

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σίμον Καλντγουέλ, δικαστήριο καταδίκασε έναν βετεράνο του βρετανικού στρατού για παραβίαση μιας «ζώνης προστασίας» γύρω από μια κλινική αμβλώσεων αφού προσευχήθηκε σιωπηλά εντός των ορίων.

Ο Άνταμ Σμιθ-Κόνορ έλαβε απαλλαγή υπό όρους, στην οποία θα του επιβληθεί πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης εάν επαναλάβει το παράπτωμά του τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ διατάχθηκε να πληρώσει δικαστικά έξοδα 9.000 βρετανικών λιρών (11.700 δολάρια ΗΠΑ).

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η στάση του εξέφραζε «αποδοκιμασία για την άμβλωση», σημειώνοντας ότι τα χέρια του ήταν ενωμένα στην προσευχή και το κεφάλι του ήταν κανονικά σκυμμένο.

Στη συνέχεια, ο Σμιθ-Κόνορ είπε: «Σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ορισμένες σκέψεις, σιωπηλές σκέψεις, μπορεί να είναι παράνομες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Το μόνο που έκανα ήταν να προσευχηθώ στον Θεό, στην ιδιωτική ζωή του μυαλού μου, και όμως είμαι καταδικασμένος ως εγκληματίας.

Υπηρέτησα για 20 χρόνια στις εφεδρείες του στρατού, συμπεριλαμβανομένης μιας περιοδείας στο Αφγανιστάν, για να προστατεύσω τις θεμελιώδεις ελευθερίες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η χώρα», είπε σε δήλωση του την 16η Οκτωβρίου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της οργάνωσης ADF UK, ( οργάνωση Χριστιανικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

Και πρόσθεσε, «Συνεχίζω αυτό το πνεύμα υπηρεσίας ως επαγγελματίας υγείας και ως εθελοντής στην εκκλησία. Με προβληματίζει πολύ να βλέπω τις ελευθερίες μας να διαβρώνονται σε βαθμό που τα εγκλήματα σκέψης διώκονται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Τζέρεμι Λγκουνουμπόλ, νομικός σύμβουλος του ADF UK, περιέγραψε την απόφαση ως «μια νομική καμπή τεράστιων διαστάσεων». «Ένας άνδρας καταδικάστηκε σήμερα λόγω του περιεχομένου των σκέψεών του,  των προσευχών του στον Θεό , σε δημόσιο δρόμο της Αγγλίας. Δύσκολα μπορούμε να βυθιστούμε στην παραμέληση των βασικών θεμελιωδών ελευθεριών της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης.

Θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση και εξετάζουμε επιλογές για έφεση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους τους ανθρώπους,– ανεξάρτητα από την άποψή τους για την άμβλωση».

Άγγλοι και οι Ουαλοί επίσκοποι επέκριναν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να βάλει «ζώνες ασφαλείας» γύρω από όλες τις κλινικές αμβλώσεων, στις οποίες θα μπορούσαν να συλληφθούν χριστιανοί επειδή έκαναν ιδιωτικές προσευχές.

Αυτή η νομοθεσία, που περιέχεται στον νόμο περί δημόσιας τάξης του 2023 και θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου, ποινικοποιεί μια σειρά δραστηριοτήτων σε απόσταση 492 ποδιών ή 150 μέτρων από μια εγκατάσταση αμβλώσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε δελτίο τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου.

Στην περίπτωση του Σμιθ-Κόνορ, η καταδίκη ακολούθησε την ανάκριση του από έναν αστυνομικό σχετικά με τη «φύση των προσευχών του» αφού είχε σταματήσει για μερικές στιγμές έξω από την εγκατάσταση τον Νοέμβριο του 2022.

Τέτοιες δραστηριότητες που σύντομα θα απαγορευθούν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν δυνητικά προσευχή, σκέψη, ειρηνική παρουσία, συναινετική επικοινωνία και προσφορές πρακτικής υποστήριξης σε γυναίκες σε ευάλωτες καταστάσεις, εάν κάποια από αυτές θεωρηθεί ότι επηρεάζει ή παρεμποδίζει την πρόσβαση στην κλινική.

Ο βοηθός επίσκοπος Τζων Σέριγκτον του Γουεστμίνστερ, ο επικεφαλής επίσκοπος για θέματα ζωής, είπε στις 18 Σεπτεμβρίου: «Η θρησκευτική ελευθερία περιλαμβάνει το δικαίωμα να εκδηλώνει κανείς τις προσωπικές του πεποιθήσεις δημόσια μέσω μαρτυρίας, προσευχής και φιλανθρωπικής προσέγγισης, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών εγκαταστάσεων άμβλωσης".

Σίγουρα όμως εκεί στην Βρετανία κινούνται σε λίαν επικίνδυνους ατραπούς σε ότι αφορά την ελευθερία της έκφρασης όπως η προσευχή στο Θεό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ