Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συμπαιγνία Τραμπ-Μπάιντεν βλέπουν οι Ρώσοι στην πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας για να σταματήσει η ρωσική προέλαση

Πιθανή συμπαιγνία Τραμπ-Μπάιντεν στην επίθεση με πυραύλους Κρουζ της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος, βλέπουν στην Ρωσία  για να σταματήσει η ρωσική προέλαση, ώστε η διαπραγμάτευση να ξεκινήσει  σχετικά άμεσα, σύμφωνα με ένα σενάριο.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν παραδίδουν αμαχητί τα εδάφη που κατέκτησαν στο Ντονμπάς, ενώ και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με την συνδρομή Βορειοκορεατών στο Κούρσκ, αφορά στην εξάλειψη αυτού του θύλακα για το Κίεβο.      

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγουμένως ζήτησε μείωση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενδέχεται να επανεξετάσει τη θέση του εν μέσω αναφορών ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) κατά τη διάρκεια επίθεσης στο ουκρανικό έδαφος.

Ρώσοι ειδικοί και ΜΜΕ, πιστεύουν ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στον Τραμπ ακόμη και από τους συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ζητούν να συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων.

Οι ειδικοί του Κρεμλίνου, σημειώνουν ότι η θέση του Τραμπ για την Ουκρανία πάντα προκαλούσε διαμάχη.

Από τη μια πλευρά, υποστηρίζει τη μείωση των δαπανών για εξωτερική βοήθεια, από την άλλη, αντιμετωπίζει την ανάγκη να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απειλές από τη Ρωσία, κάτι που προκαλεί ανησυχία τόσο στο Κογκρέσο όσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Η νέα συγκυρία μπορεί να αναγκάσει δραστικά τον Τραμπ να προσαρμόσει τις πολιτικές του προκειμένου να διατηρήσει την υποστήριξη μεταξύ του κομματικού κατεστημένου, και της ενίσχυσης της θέσης των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, η συνεχιζόμενη βοήθεια προς την Ουκρανία έχει γίνει σοβαρό ζήτημα όχι μόνο στρατιωτικό, αλλά και πολιτικό πλέον ζήτημα για την Ουάσιγκτον.

Το αποκαλούμενο  βαθύ κράτος των ΗΠΑ θεωρείται πανίσχυρο και έχει ως μακρύ χέρι το  “στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα”

Αυτό το κονσόρτσιουμ ανδρώθηκε μετά τον  Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επικράτηση των ΗΠΑ στον έως τώρα μεγαλύτερο πόλεμο της ιστορίας, ενώ μεγαλούργησε στον αποκαλούμενο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ .

Για πάνω από εβδομήντα χρόνια, κράτησε την Αμερική και τη Δύση σε μια θέση σχετικής ηγεμονίας και το ΝΑΤΟ έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε στρατιωτική πρόκληση.

Η μείωση της παραγωγής όπλων αυτού του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος έχει καταστήσει την Αμερική ευάλωτη στα σχέδια της Κίνας.

Για παράδειγμα, η ναυπήγηση Πολεμικών πλοίων για το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων Τριάντα ετών σε σχέση με την Κίνα.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας και ο επαναεξοπλισμός των χωρών της ΕΕ με αμερικανικά όπλα, μετά την παράδοση σοβιετικού οπλισμού στην Ουκρανία, έχει αναβαθμίσει σημαντικά την αμερικανική βιομηχανία.

Θα αφήσει λοιπόν αυτό το στρατιωτικό σύμπλεγμα τον Τραμπ να κάνει αβίαστα ειρήνη στην Ουκρανία, χάνοντας το ίδιο τρελά δις δολάρια;   

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βαθαίνει επίσης και την διάσπαση στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπου ορισμένοι πολιτικοί θεωρούν ζωτικής σημασίας να στηρίξουν το Κίεβο προκειμένου να συγκρατήσουν τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ