Κοινωνία

Μυστήριο με τον θάνατο τριών βρεφών στην Αμαλιάδα

Όλα ξεκίνησαν όταν η εκπομπή πραγματοποίησε έρευνα για ένα τραγικό γεγονός, τον αιφνίδιο θάνατο ενός υγιούς βρέφους δεκαπέντε μηνών.

Το μεσημέρι της 5ης Αυγούστου 2023, το κατά τα άλλα υγιές και χαμογελαστό μωράκι, αφήνει ξαφνικά την τελευταία του πνοή στην Αμαλιάδα. Η μητέρα του μικρού Παναγιώτη, Καλλιόπη, καταγγέλλει ελλείψεις και λανθασμένες εκτιμήσεις από το νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι γιατροί επιμένουν ότι το μωρό έφτασε εκεί νεκρό.

Οι περίεργες συμπτώσεις με άλλους δύο θανάτους βρεφών, σε διάστημα δεκαπέντε μηνών, πυροδότησαν ένα ντόμινο αποκαλύψεων που κλόνισαν την κοινή λογική. Μια γυναίκα που κουβαλά τον δικό της θρήνο έχοντας χάσει δύο βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών, ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού.

Πρόκειται για την Ειρήνη Μ., στενή φίλη και συγκάτοικο της μητέρας το τελευταίο χρόνο. Οι υποψίες και τα ερωτήματα γύρω από τους θανάτους των παιδιών της είχαν ήδη απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη ενώ ο νέος θάνατος του μικρού Παναγιώτη την ώρα που τον πρόσεχε την έφερε στο μάτι του κυκλώνα για ακόμη μια φορά…

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό που χρήζει διερεύνησης;

Οι αντιφάσεις στις μαρτυρίες των δύο γυναικών στο «Τούνελ» δημιούργησαν ένα πέπλο αβεβαιότητας γύρω από το τι πραγματικά συνέβη.

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, Σάκης, έριξε επιπλέον λάδι στη φωτιά, καθώς άφησε ανοιχτά ενδεχόμενα για σκοτεινές προθέσεις πίσω από τον θάνατο του γιου του.

Η Ειρήνη Μ. δήλωσε στο «Τούνελ» πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και πως είναι αποφασισμένη να μάθει τι συνέβη τόσο στα δικά της παιδιά όσο και στης φίλης της.

Υποστήριξε ότι ο θάνατος του δεύτερου παιδιού της αλλά και του Παναγιώτη οφείλονται σε ιατρικό λάθος και κυνηγά νομικά την υπόθεση για τα δικά της παιδιά. Καθώς οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο, με τα αίτια θανάτου να παραμένουν απροσδιόριστα αναμένει το τελικό αποτέλεσμα του γονιδιακού ελέγχου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Λουκάς που ασχολείται πάνω από δεκαπέντε χρόνια με γενετικές αναλύσεις και έκανε τον γενετικό έλεγχο για τα δύο παιδιά της, δήλωσε στο «Τούνελ» πως έχει ολοκληρώσει την έρευνά του, έχει συνολική εικόνα και σύντομα θα παραδώσει τα συμπεράσματά του.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έφτασαν στο τηλεφωνικό κέντρο σημαντικές μαρτυρίες που προβληματίζουν και περιπλέκουν το μυστήριο.

«Το άφησα με την Ειρήνη και πήγα σε άλλο δωμάτιο…»

Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» ταξίδεψε στην Αμαλιάδα και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης.

Ένα μωρό δεκαπέντε μόλις μηνών, έχασε τη ζωή του κάτω από περίεργες συνθήκες. Ήταν 5 Αυγούστου 2024 όταν το μικρό αγοράκι της οικογένειας, έφυγε ξαφνικά.

Η μητέρα του περιέγραψε στη δημοσιογράφο της εκπομπής τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνα τα δραματικά λεπτά, λίγο πριν το παιδάκι καταλήξει.

«Ξύπνησε το παιδί στις 10:30, ήπιε το γαλατάκι του, παίξαμε, με φώναζε “μαμά” και έπαιζε με τα παιχνίδια του. Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα. Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει. Όσο το είχε η Ειρήνη το παιδί, ήταν μια χαρά, ανέπνεε, αλλά όχι πολύ καλά. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να έρθει αμάξι. Μέχρι τότε, το είχε στα χέρια της η Ειρήνη. Δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα φαίνεται να περιπλέκονται όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί ήταν ακόμα ζωντανό.

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο και ζήτησα αμέσως έναν παιδίατρο. Μου είπαν πως δε χρειάζεται και με έβγαλαν έξω από το θάλαμο. Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”. Πώς είναι νεκρό, αφού εγώ το έφερα ζωντανό, γιατί το παιδί μου είναι νεκρό; Ρώτησα τι συνέβη, αλλά δε μου απάντησε κανένας γιατρός. Ζήτησα να το δω και μου το αρνήθηκαν», κατήγγειλε στην εκπομπή η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Η ίδια μίλησε και για την έρευνα που διεξάγουν οι Αρχές και διευκρίνισε πως το παιδί της ήταν υγιέστατο.

«Μετά ήρθε γύρω μου η αστυνομία να με ρωτήσει τι έγινε. Μου ζήτησαν να πάω στο τμήμα να τους εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη. Ήρθαν και από το σπίτι δύο – τρεις φορές να εξετάσουν που ήταν το παιδί, πως έγινε, μέχρι και το μπουκαλάκι του, τι γάλα πίνει, τα πάντα. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ήταν μια χαρά υγιέστατο, εμβολιασμένο, τα πάντα. Η αστυνομία πήρε και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού να το εξετάσει», κατέληξε.

«Ήταν ότι χειρότερο για μένα γιατί το ‘χω ξαναπεράσει»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε η φίλης της άτυχης μητέρας που έχασε το δεκαπέντε μηνών αγγελούδι της τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα που η μοίρα της παίζει ένα τραγικό παιχνίδι αφού σε δύο χρόνια έχασε και εκείνη τα δυο μικρά της κοριτσάκια.

«Ήταν ότι χειρότερο αυτό που συνέβη γιατί με πήγε πίσω, μόνο που εγώ το βίωνα μέσα στο Νοσοκομείο. Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Είμαι και θα είμαι δίπλα στη φίλη μου. Ήταν ένα παιδάκι χαρούμενο, ο γιος της. Έμενα κανονικά μαζί τους στο σπίτι και ήταν ο μοναδικός λόγος που μετά από όσα μου έχουν συμβεί, ήμουν χαρούμενη. Το ένιωθα δικό μου. Δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι γιατι;», λέει χαρακτηριστικά.

Περιγράφει εκείνη την μαύρη μέρα στις 5 Αυγούστου και τα όσα έζησαν η ίδια και η φίλη της.

«Ήμουν εγώ, η Πόπη και το μωρό στο σπίτι. Η γιαγιά έλλειπε γιατί είχε πάει να δει τον εγγονό της στην Αθήνα. Όταν ξυπνήσαμε όλα ήταν κανονικά, το παιδί έπαιξε, έφαγε και ήταν όπως κάθε μέρα. Έμεινα εγώ με το μωρό στο σαλόνι και η Καλλιόπη πήγε στο δίπλα δωμάτιο να πάρει κάτι. Όταν επέστρεψε κατάλαβε ότι το μωρό δεν ανέπνεε. Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή γιατί θυμήθηκα τα δικά μου τα παιδιά και φοβήθηκα ότι κάτι κακό συνέβαινε. Πήρε την ξαδέρφη της τηλέφωνο και φύγαμε με το αυτοκίνητό της κατευθείαν για το Νοσοκομείο. Δεν πήραμε το ΕΚΑΒ γιατί θα αργούσε»

Στιγμή δεν σκέφτηκε όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι θα μπορούσε να φύγει το αγοράκι της όπως έγινε και με τα δικά της παιδιά.

«Ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό που είναι τεσσάρων χρόνων αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον…», τονίζει.

«Να τιμωρηθούν οι ένοχοι…»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε για την τραγική εκείνη ημέρα και η γιαγιά του δεκαπέντε μηνών βρέφους που έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή.

«Στις 4 Αυγούστου έφυγα αργά το βράδυ για Αθήνα γιατί είχε χτυπήσει ο εγγονός μου. Στο σπίτι είχαν μείνει η κόρη μου, το μωρό, η φίλη της η Ειρήνη και ο αρραβωνιαστικός μου. Το πρωί που ο σύντροφος μου είχε πάει για δουλειά με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου και μου είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει καλά. Ειδοποίησα την ξαδέρφη μου που μένει δίπλα, πήραν το παιδί ζωντανό και το πήγαν στο νοσοκομείο. Ρωτήσανε τους γιατρούς τι γίνεται αλλά εκείνοι δεν έλεγαν τίποτα. Με την κόρη μου δεν μπορούσα να μιλήσω γιατί ήταν και η αστυνομία εκεί και της έκαναν ερωτήσεις. Μετά από λίγο με πήρε η φίλη της η Ειρήνη και μου είπε ότι εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο άτομα από Γραφείο Τελετών. Της ζήτησα να μάθει για ποιο λόγο ήταν εκεί, μου έκλεισε το τηλέφωνο ξαφνικά και με πήρε σχεδόν αμέσως η κόρη μου και μου είπε ότι χάσαμε τον Παναγιώτη. Εγώ ξέρω ότι άφησα ένα παιδί χαμογελαστό που έπαιζε και ήταν πάντα γερό και γύρισα στο σπίτι και δεν βρήκα τίποτα», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή.

Σοκαρισμένη από τα όσα ακολούθησαν προσθέτει πως η αστυνομία είχε κρατήσει για αρκετή ώρα την κόρη της, δεν την άφησαν να πάει να δει το νεκρό παιδί της και έκαναν έρευνα και στο σπίτι σαν να ήταν οι ίδιοι δολοφόνοι…

«Για αυτό το παιδί έχω τραβήξει τόσα και τόσα και ακόμα τραβάω. Πονάω γιατί βλέπω σε άσχημη κατάσταση την κόρη μου, την εγγονή μου αλλά και την Ειρήνη που κι αυτή την έχω σαν κόρη μου. Η Ειρήνη έχει χάσει κι εκείνη δύο δικά της παιδιά και τώρα βίωσε τον τρίτο αυτό θάνατο και κατέρρευσε. Της ήρθαν όλες οι αναμνήσεις και από τα δικά της παιδιά. Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για όλο αυτό που ζούμε και για μένα αυτοί είναι οι γιατροί. Για μένα είναι φονιάδες. Τους το δώσαμε ζωντανό και μέσα σε είκοσι λεπτά βγήκαν και είπαν απλά ότι το παιδί πέθανε. Θέλω να μάθω γιατί δεν μου το γλιτώσανε. Για εμένα είναι παρών ακόμα. Νομίζω θα τον δω, θα τον ακούσω», καταλήγει και προκαλεί ανατριχίλα.

«Η φίλη το πέταξε νεκρό στο κρεβάτι…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον γιατρό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, που προσπαθούσε με αυτοθυσία μαζί με συναδέλφους του να σώσει το μόλις δεκαπέντε μηνών αγγελούδι. Δυστυχώς, όμως ήταν ήδη αργά… Ο ίδιος προέβη σε μία συγκινητική ανάρτηση στα μέσα της κοινωνικής του δικτύωσης.

«Γιατί μας έφυγες Άγγελέ μου; Επί μιάμιση ώρα κόντρα σε χρόνους, κανόνες, αρχές, παλεύαμε να δούμε ένα σημάδι ζωής σου, για να συνεχίσουμε, ακόμα, να παλεύουμε και για μια ζωή ακόμα, αν χρειαζόταν, αρκεί να γυρνούσες πίσω… Μάταια… Όλοι μας δώσαμε τον αγώνα μας. Ήταν αγώνας ζωής για σένα αγγελούδι μου, αλλά, κατέληξε μάταιος και μαύρος, για όλους μας… Πανούργε χάρε τι ζήλεψες από το αγγελούδι 15 μηνών! Καλό ταξίδι Άγγελέ μου…. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αγγελικό, ήσυχο γαλήνιο, γελαστό, ατάραχο προσωπάκι σου.»

Ο ίδιος απάντησε σε δημοσιογράφο της εκπομπής, για τις συνθήκες που έφτασε το βρέφος στο νοσοκομείο.

«Το παιδί το έφεραν σε μας νεκρό. Έγινε προσπάθεια απινίδωσης όπως έπρεπε. Υπήρχε αναισθησιολόγος ο οποίος προέβη σε διασωλήνωση του παιδιού. Είχε όμως καταλήξει μισή ώρα πριν το φέρουν σ’ εμάς. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Η μαρτυρία απ’ ότι ξέρω μέσω της αστυνομίας που δώσαμε κατάθεση, είναι ότι γύρω στις δωδεκάμισι η ώρα, η μάνα πήγε στο μπάνιο και άφησε τα μικρό παιδί, το οποίο κοιμόταν, υπό την επίβλεψη μιας φίλης της που ήταν εκεί. Η φίλη της είναι ένα πρόσωπο το οποίο είχε απασχολήσει πέρσι την κοινή γνώμη με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της. Τώρα πως έτυχε να έχει ένα άλλο παιδί στην αγκαλιά της και να το φέρνει εδώ, δεν ξέρω… Γιατί αυτή το έφερε και το πέταξε πάνω στο κρεβάτι του νοσοκομείου νεκρό», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Το παιδί ήταν χωρίς σφίξεις, είναι όλα μέσα στην κατάθεση που έχω δώσει στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Ιατροδικαστικά είναι εν αναμονή των τοξικολογικών. Οτιδήποτε έγινε, επιλήφθηκε η Ασφάλεια. Κλήθηκαν οι κυρίες πάνω στην Ασφάλεια, καλούνται συνέχεια απ’ ότι γνωρίζω. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αν τα πρωτόκολλα λένε παλεύεις 35-40 λεπτά, εμείς προσπαθούσαμε επί μιάμιση ώρα, μέχρι τις δύο και τόσο για να πούμε ότι το παιδί είναι τελειωμένο. Μακάρι να βγει ένα πόρισμα ή ιατροδικαστική ή η τοξικολογική που εκκρεμεί πλέον και δεν έχει ολοκληρωθεί, να μας δικαιώσει, σαν δικαίωση πρώτα για εκείνο το παληκαράκι», πρόσθεσε συναισθηματικά φορτισμένος.

«Στο παιδί μου μπήκε χέρι για να πεθάνει…»

Το «Τούνελ» συνεχίζοντας τη βαθιά έρευνά του για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, μίλησε με τον πατέρα του νεκρού παιδιού. Τα όσα λέει στη δημοσιογράφο της εκπομπής, είναι αποκαλυπτικά.

«Εγώ καταρχάς με την σύζυγό μου είμαστε χωρισμένοι εδώ και περίπου δύο χρόνια. Έχω δύο παιδιά μαζί της, το αγοράκι που μου έφυγε από τη ζωή και ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων. Τα παιδιά τα κρατούσε εκείνη, γιατί εγώ ασχολούμαι με αγροτικές δουλειές. Με παίρνουν τηλέφωνο ένα πρωί και μου λένε πως το παιδί είναι στο νοσοκομείο και πως δεν είναι καλά. Δεν μου είπαν ότι έφυγε από τη ζωή. Μόλις πήγα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είδα την αστυνομία. Γινόταν ένας πανικός και κλαίγανε… Το κατάλαβα. Ήρθε ένας αστυνομικός και με χτύπησε στην πλάτη για να με συλλυπηθεί. Και τους λέω, “το δικό μου το παιδί; Το δικό μου το παιδί που μέχρι χθες μίλαγα μαζί του; Ξαφνικά μου λέτε ότι είναι πεθαμένο; Από τι; Πως; Πως έγινε αυτό το πράγμα; Δεν μπορεί ένα γερό παιδί έτσι στα καλά καθούμενα να φύγει”», ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί και σχολιάζει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής.

«Βγήκαν τα αποτελέσματα από την κυρία Τσιόλα, αιτία αγνώστου. Εμένα δε μου λέει κάτι αυτό. Διότι ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με την καρδούλα του, ούτε τίποτα.»

Εξαγριωμένος με τα όσα έχουν συμβεί, θεωρεί πως υπάρχει ομίχλη γύρω από το χαμό τόσο του δικού του παιδιού, όσο και των δύο παιδιών της φίλης της πρώην συζύγου του.

«Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια. Πως έφυγαν και αυτά τα παιδάκια έτσι; Όταν τη ρώτησα για το τι έγινε, μου είπε πως το προηγούμενο βράδυ είχε βγει για ένα ραντεβού και είχε αφήσει το παιδί με αυτή την κοπέλα. Ξαφνικά την κάλεσε στο κινητό και της είπε “Πόπη έλα γιατί το παιδί δεν είναι καλά.” Όταν τη ρώτησα τι έγινε, μου είπε πως το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα, απλώς βαριανάσαινε. Το επόμενο πρωί σηκώθηκε κανονικά, του έφτιαξε γάλα, έπαιξαν και ξαφνικά όσο η ίδια ήταν στην τουαλέτα, άκουσε απ’ έξω τη φίλη της να φωνάζει πως το παιδί κάτι έπαθε. Και το παιδί τελείωσε… Με λίγα λόγια στο νοσοκομείο μου το πήγανε πεθαμένο. Πεθαμένο Και μελανιασμένο. Δίνανε μάχη οι γιατροί της Αμαλιάδας και τι δεν του λέγανε μέσα του παιδιού, “Άγγελε μου γιατί μας άφησες” και κάτι τέτοια. Δηλαδή πιο πολύ πονέσανε οι γιατροί. Πέσανε όλοι πάνω του, αλλά δυστυχώς το πήγανε με μηδέν σφυγμό. Εμένα η πρώην σύζυγός μου, μου είπε πως το πήγανε ζωντανό και έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς. Ότι και καλά οι γιατροί κάνανε κάποια απροσεξία. Σοβαρολογούμε τώρα; Στα χέρια της ίδιας γυναίκας χάθηκε και το δικό μου το παιδί.»

Απάντησε και στους ισχυρισμούς της φίλης της πρώην συζύγου του, πως εκείνος είχε το παιδί για κάποιες ημέρες, μέχρι και την προηγούμενη του τραγικού συμβάντος.

«Εγώ το παιδί το είχα πάρει μόνο για ένα βράδυ κάπου Ιούνιο, Ιούλιο, σχεδόν δύο μήνες πριν. Δεν ισχύει αυτό που σας είπε η φίλη, ότι το πήρα μία μέρα νωρίτερα. Αυτά είναι ψέματα. Θα Κινηθώ νομικά εάν το παιδί έχει φύγει είτε από χέρι είτε από αμέλεια», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένος.

« Μας έφεραν το παιδί νεκρό…»

Η διοικητής του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού μίλησε αποκλειστικά στο «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο όταν έφτασε το μόλις δεκαπέντε μηνών παιδί και προκαλεί ανατριχίλα.

«Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός.», λέει χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου όπως αναφέρει η ίδια προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά δεν καταφέραν να κάνουν κάτι.

Σε απάντηση στα όσα λένε οι συγγενείς του παιδιού ότι δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο τόνισε ότι υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά η διοικητής απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό…

«Από εμάς το βρέφος έφυγε γερό…»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, για τον μυστηριώδη θάνατο του πρώτου παιδιού της νεαρής μητέρας.

«Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθιστε δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά. Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο Καραμανδάνειο. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά», αναφέρουν στο «Τούνελ».

Δεκατρείς ημέρες μετά

Δεκατρείς μέρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, η μητέρα κάλεσε εσπευσμένα το ΕΚΑΒ γιατί διαπίστωσε ότι το μωρό της ενώ κοιμόταν στην κούνια, δεν ανέπνεε.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαίας στις 19 Ιουνίου του 2022. Οι γιατροί που παρέλαβαν το βρέφος διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό και ότι δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα. Για 20 λεπτά του έκαναν ΚΑΡΠΑ, με ενέσεις αδρεναλίνης και οξυγόνο αλλά δυστυχώς το παιδί δεν επανήλθε και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στην έγγραφη αναφορά του για το συμβάν , ο εφημερεύον γιατρός σημείωσε εκτός των άλλων ότι το νεκρό βρέφος δεν έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης .

Η οικογένεια και οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να δώσουν απαντήσεις στο πώς ένα βρέφος λίγων ημερών που βγαίνει υγιέστατο από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, καταλήγει με αιφνίδιο θάνατο..

Τα ευρήματα

Ο παθολογοανατόμος που εξέτασε το νεκρό βρέφος εντόπισε μια εικόνα διάμεσης πνευμονίτιδας της παιδικής ηλικίας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι από την ιστολογική εξέταση δεν βρήκε τίποτε παθολογικό στο παιδί που να προκάλεσε το θάνατο, ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές.

«Δεν έχω να φοβηθώ για κάτι…»

Η Ειρήνη η φίλη της άτυχης μητέρας που έχασε το δεκαπέντε μηνών βρέφος της στις 5 Αυγούστου του 2024, μίλησε στο «Τουνελ» και για την δική της οδυνηρή εμπειρία. Έχασε μέσα σε δύο χρόνια τα δικά της παιδιά ηλικίας δεκαοχτώ ημερών και δύο μηνών αντίστοιχα.

«Κάτι δεν κοιτάξανε, δεν μπορώ να καταλάβω. Στις εγκυμοσύνες να είναι όλα καλά και μετά τα παιδιά να φεύγουν έτσι; Δεν φοβήθηκα και δεν φοβάμαι να μιλήσω και να απαντήσω σε όλα. Φοβάται όποιος έχει να κρύψει κάτι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε όποιον αναρωτιέται πως γίνεται να έχασε δυο παιδιά η ίδια και να φύγει και το παιδί της φίλης της στην αγκαλιά της, απαντάει πως αυτό θα συνέβαινε είτε ήταν εκείνη εκεί, είτε όχι.

«Το μόνο που κάνει ο κόσμος είναι να κατηγορεί. Εδώ το έκανε η ίδια μου η μάνα που θα έπρεπε να με προστατέψει. Με πικραίνει γιατί δεν ήταν ποτέ δίπλα μου. Μου είπε ότι είμαι εγώ υπεύθυνη για το ότι έφυγαν τα παιδιά μου, ενώ το δεύτερο ήταν μέσα στο Νοσοκομείο με άλλους παρόντες. Με συνέκριναν με την υπόθεση της Πάτρας και μου ερχόταν να σπάσω ακόμα και τις κάμερες. Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα και έψαξα να βρω τι συνέβη στα παιδιά μου, για αυτό έκανα και την μήνυση. Μόνο εγώ ξέρω τι συμβαίνει μέσα μου αλλά δεν το δείχνω. Κάθε βράδυ πετάγομαι και κλαίω. Φωνάζω τα παιδιά μου.», λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

Η Ειρήνη είχε χάσει και ένα μικρό αδερφάκι της όταν η ίδια ήταν δεκατεσσάρων χρόνων αλλά δεν της ανέφεραν την αιτία που έφυγε από την ζωή, επειδή ήταν μικρή σε ηλικία.

«Η φίλη μου έχασε δύο παιδιά και τώρα εγώ ζω τα ίδια…»

Σε μία κατάθεση ψυχής, η μάνα που έχασε το δεκαπέντε μηνών αγγελούδι της, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για το Γολγοθά της, αλλά και για την καλύτερή της φίλη, που ήταν παρούσα στο τραγικό συμβάν. Άσχημο παιχνίδι της μοίρας αποτελεί το γεγονός πως τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε χάσει και η ίδια αιφνίδια και τα δυο μικρά παιδιά της.

«Πως να το εξηγήσω τώρα εγώ αυτό; Μετά από την καλύτερη μου φίλη, δυστυχώς χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα και μου πήρε τον άγγελό μου. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αλλά εκείνη παλεύει ακόμα και τώρα να πάρει απαντήσεις για τα παιδιά της. Δεν αντέχεται όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» για τις ομοιότητες, που παρουσιάζουν οι υποθέσεις αλλά και για το πώς το εξηγεί η ίδια όλο αυτό, απάντησε:

«Εγώ είπα πως φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου. Γιατί το παιδί ήταν μια χαρά υγιέστατο, με τα εμβόλια του και μόλις το πήγα στο νοσοκομείο που δεν είχε καλή αναπνοή, μετά από ούτε μισή ώρα, το παιδί μου βγήκε νεκρό. Σίγουρα είναι λάθος γιατρού.»

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της, είπε:

«Έχω βάλει δικηγόρο, η οποία μου είπε να πάω στο Τμήμα να κάνω μήνυση κατά του νοσοκομείου της Αμαλιάδας και από εκεί και πέρα, θα αναλάβει η ίδια για να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τα αποτελέσματα του παιδιού μου. Δεν το αφήνω έτσι εγώ, θα το προχωρήσω. Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί έφυγε.»

Περιέγραψε τι συνέβη κατά τις επίμαχες ώρες του τραγικού συμβάντος, αλλά και για το ποια ήταν η αντίδραση του πατέρα του παιδιού.

«Στις 10:30 το παιδί έφαγε και το συμβάν έγινε στις 13:05. Εκείνη την ώρα ήταν δίπλα στο παιδί η Ειρήνη, η οποία αντιλήφθηκε πρώτη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αναπνοή του. Ο πατέρας του παιδιού ήρθε στο νοσοκομείο γιατί τον ενημερώσαμε. Φώναζε στους γιατρούς γιατί έγινε, πώς έγινε. Ψάχνει κι αυτός να δει από τι έφυγε το παιδί του.»

«Τα ‘χω χαμένα με όσα έγιναν αλλά δεν θέλω να ξεσπάσω…»

«Μου έλεγε η Καλλιόπη ποτέ να μην έρθει στη θέση μου όταν έχασα τα δικά μου παιδιά και να που ήρθε», λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου φίλη της άτυχης μητέρας που έχασε το δεκαπέντε μηνών αγοράκι της τον περασμένο Αύγουστο.

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στην 25χρονη Ειρήνη αφού και τα τρία παιδιά «έφυγαν» στα χέρια της.

«Δεν έχουμε ιατροδικαστές εδώ για να πάρουμε απαντήσεις. Ενάμιση χρόνο δεν μου έχουν πει τίποτα για το κοριτσάκι μου. Το πρώτο μου παιδί έφυγε από ότι μου είπαν από αιφνίδιο θάνατο βρεφικής ηλικίας και το δεύτερο δεν άντεξε η καρδιά του λόγω κάποιων παραπάνω φαρμακευτικών αγωγών. Έφταιγαν ξεκάθαρα οι γιατροί. Εγώ ήξερα ότι έπαιρνε ένα φάρμακο με δύο. Μου έλεγαν ότι έχει επιληψία ενώ δεν είχε τίποτα. Έπρεπε να πάρω τον φάκελο του παιδιού για να δω την αλήθεια. Είχαν κάνει το παιδί κόσκινο από τις εξετάσεις», αναφέρει.

«Για μένα φταίνε και τώρα οι γιατροί γιατί δεν το πήραν να το πάνε στην Πάτρα ή στον Πύργο. Ή να φέρουν ένα παιδίατρο. Το πρώτο που τους ενδιέφερε να δουν ήταν αν το παιδί ήταν χτυπημένο. Όταν μας ανακοινώθηκε ότι το παιδί είναι νεκρό τα έπαθα όλα. Δεν έχω ξεσπάσει ακόμα αλλά ούτε θέλω…», καταλήγει.

Η φίλη της και μητέρα του νεκρού βρέφους με την οποία συγκατοικούν από τα Χριστούγεννα πρόκειται κι εκείνη να κινηθεί νομικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: ΗΠΑ και Γαλλία διχοτομούν τον Λίβανο για το σχέδιο Μεγάλο Ισραήλ ετοιμάζοντας ακρωτηριασμό και στην Τουρκία

Αλλάζουν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι-Θα δράσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για...