Κοινωνία

Κέρκυρα: Εκβιασμοί στο κύκλωμα των επίορκων εφοριακών

Τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες με φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ κομβικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος και παρείχε στοιχεία σε επίορκους εφοριακούς.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις υπάλληλοι ΔΟΥ και ο λογιστής, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η αστυνομία είχε κάνει έρευνες διάρκειας πέντε μηνών.

Την έρευνα ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ.

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο τις κινήσεις των υπόπτων και τις επικοινωνίες τους. Και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση κάθε άλλο παρά απλή ήταν καθώς οι ύποπτοι έπαιρναν πολλά μέτρα «αντιπαρακολούθησης» ενώ στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κώδικες.

Όταν όλα τα στοιχεία είχαν «δέσει», απέμενε η επιχείρηση σύλληψης, η οποία τελικά, έγινε το πρωί στο νησί, οδηγώντας στη σύλληψη των «πέντε». Πρόκειται για έναν υποδιευθυντή, δύο ελεγκτές και έναν υπάλληλο της εφορίας καθώς και για έναν ιδιώτη λογιστή, οι οποίοι φέρονται να είναι ο πυρήνας εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς αποσπούσαν χρήματα

Το κύκλωμα αποσπούσε χρήματα με δύο τρόπους:

  • Αφενός εκβίαζαν επιχειρηματίες προκειμένου να μην ξεκινήσει έλεγχος στις επιχειρήσεις τους
  • Κατά δεύτερον, ζητούσαν χρήματα από ιδιώτες φορολογούμενους ώστε να επισπεύσουν την διαδικασία επιστροφής φόρου.

Από τις αστυνομικές έρευνες το πρωί της Παρασκευής στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και χρηματικά ποσά.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στην απογευματινή παρουσίαση από τις αστυνομικές αρχές.

Κ. Χατζηδάκης: Καμία ανοχή στη διαφθορά

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε όποια φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

«Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό έχουν ζητήσει περιοχές για άσκηση στο Αιγαίο - Πιθανότητα πραγματοποίησης παραβιάσεων μετά από μήνες

Η Τουρκία επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...