Κοινωνία

Ρόδος: Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στην ακτή του Μαύρου Κάβου

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα μαύρο ταχύπλοο να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, κατευθυνόμενο προς τις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις το ταχύπλοο αντιλήφθηκε την παρουσία του σκάφους του Λιμενικού, επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα. Μετά από σύντομη καταδίωξη, το σκάφος προσέγγισε την ακτή του Μαύρου Κάβου και αποβίβασε 20 άτομα, εκ των οποίων 10 ήταν άνδρες και 10 ανήλικοι. Οι μετανάστες, μόλις βγήκαν στη στεριά, τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου έφτασαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν το ταχύπλοο προσαραγμένο και κενό επιβαινόντων. Το σκάφος ήταν μήκους περίπου 11 μέτρων, με πολυεστερική γάστρα και τρεις εξωλέμβιες μηχανές, καθεμία ισχύος 400 ίππων, συνολικής ιπποδύναμης 1.200 ίππων.

Στη συνέχεια, οι λιμενικές αρχές, έπειτα από έρευνες στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, κατάφεραν να εντοπίσουν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο σκάφος είχε εμπλακεί και σε προηγούμενα περιστατικά διακίνησης μεταναστών. Όπως επισημαίνει το Λιμενικό, είχε γίνει ειδικός σχεδιασμός από το Αρχηγείο του Σώματος, με ανακατανομή των επιχειρησιακών μέσων, που οδήγησε στον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, παρά τη μεγάλη του ιπποδύναμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...
το πρόσωπο του Πούτιν στον ουκρανικό ουρανό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ έπαθαν Ουκρανοί στρατιώτες όταν είδαν το πρόσωπο του Πούτιν πάνω από τα κεφάλια τους-Σκοτώθηκαν οι πρώτοι Β. Κορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα έστειλαν ένα μήνυμα στην ουκρανική πλευρά την ημέρα γενεθλίων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν