Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ηράκλειο - Ξυλοδαρμός επιχειρηματία έξω από εργοστάσιο: Παραδόθηκε ο 49χρονος δράστης - Συνελήφθη 31χρονη δικηγόρος για υπόθεση εκβιασμού και τοκογλυφίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τους τελευταίους μήνες, ο 40χρονος αδυνατούσε να πληρώσει και τον 49χρονο με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πιέσεις εκ μέρους του 49χρονου για να πληρωθεί.

Στην πορεία ο 49χρονος πίεσε τον 40χρονο για να πάρει 20.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και να του φτιάξει ένα σπίτι στο Καλαμάκι αξίας 100.000 ευρώ.

Όπως καταγγέλθηκε στις Αρχές, ο 49χρονος πιέζοντας φέρεται να είπε στο 40χρονο να προχωρήσει "αλλιώς δε θα τα πάμε καλά", ενώ τον απειλούσε ευθέως και για τα παιδιά του, καθώς φέρεται να είπε «ύπουλα» στον 40χρονο γιο του επιχειρηματία ότι γνωρίζει ότι ο γιος του σχολάει στις 21.00 από τα γερμανικά.

Εν τω μεταξύ ο ρόλος της δικηγόρου (η οποία όπως έχει κατατεθεί στην αστυνομία, είναι σύντροφος και συμβία του 49χρονου) άρχισε να προβληματίζει τον 40χρονο, καθώς κάποια στιγμή η δικηγόρος πέρασε στο όνομά της ακίνητο αξίας που ο 40χρονος είχε πάρει με leasing από Τράπεζα και το οποίο αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Παράλληλα η 31χρονη γυναίκα φέρεται να επισκέφθηκε στις 1.45 μετά τα μεσάνυχτα τον 40χρονο στο σπίτι του και στο πλαίσιο της έντασης για το οικονομικό ζήτημα με τον 49χρονο, καταγγέλλεται ότι παρότρυνε τον 40χρονο να δώσει "έστω" ένα συλλεκτικό rolex που φορούσε "για να τελειώνει το πράγμα".

Ο 40χρονος αρνήθηκε εξηγώντας ότι ανήκει στον πατέρα του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να καταβάλλει τα ποσά που του ζητούνταν.

Όταν όμως ο προβληματισμός του εντάθηκε, για τον ρόλο της δικηγόρου, και την ρώτησε αν είναι πράγματι δικηγόρος του, ακολούθησε ένα e-mail από την 31χρονη με το οποίο τον ενημέρωνε ότι έπαυε να είναι δικηγόρος του και τον καλούσε να διευθετήσουν τις όποιες μεταξύ τους εκκρεμότητες. 

Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου το απόγευμα της Τρίτης παρουσία των δικηγόρων του ο 49χρονος που κατηγορείται για τηνεπίθεση σε βάρος του 69χρονου επιχειρηματία στην περιοχή του Γαζίου, αναφέρει ο ιστότοπος creta24.gr. 

Ο 49χρονος φέρεται να είναι γνωστός στην τοπική αστυνομία από προηγούμενες υποθέσεις.

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, συνελήφθη στο κέντρο του Ηρακλείου και η δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία, κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση και διευκόλυνση σε τοκογλυφία, αφού παρείχε πληροφορίες σε αυτόν που, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τού είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αξίωνε ένα πολύ μεγαλύτερο σε μηνιαία βάση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, η δικηγόρος μετέφερε στον δράστη του ξυλοδαρμού τα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Ο δράστης φαίνεται πως εκβίαζε τον επιχειρηματία, αποκτώντας μέσω της δικηγόρου, πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία.

Η σύλληψη της 31χρονης δικηγόρου: Το παρασκήνιο της υπόθεσης εκβιασμού και τοκογλυφίας στο Ηράκλειο

 Σοκαρισμένη εμφανίζεται η 31χρονη δικηγόρος που συνελήφθη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου στην Κρήτη μετά από καταγγελίες επιχειρηματία-με τον οποίο συνεργαζόταν επαγγελματικά- για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση!

Σύμφωνα με το cretalive, η υπόθεση αφορά το παρασκήνιο της επίθεσης σε βάρος 69χρονου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που διατηρεί μαζί με το γιο του (και πρώην πελάτη της δικηγόρου), έξω από το Ηράκλειο, στο δήμο Μαλεβιζίου.

Η 31χρονη παραμένει στην Ασφάλεια Ηρακλείου και είναι εμφανώς αγχωμένη αλλά υποστήριζει ότι είναι αθώα, όπως λέει, για τα όσα της αποδίδονται, αρνούμενη πλήρως το περιεχόμενο των σοβαρών καταγγελιών εναντίον της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή δικηγόρος υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο σε υπόθεση εκβίασης, καθώς όπως ισχυρίζεται, δεν ενήργησε σε βάρος των συμφερόντων του εντολέα της, σε αντίθεση με τα όσα καταγγέλλει ο τελευταίος και διαμηνύει ότι είναι «πεντακάθαρη».

Απογευματινές ώρες Τρίτης, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Ηρακλείου, ο 49χρονος κρητικός που κατηγορείται για επίθεση και εκβίαση σε βάρος του επιχειρηματία. Ο 49χρονος εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και πλέον μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να έχουμε εικόνα για τα όσα ισχυρίζεται για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Επίθεση σε βάρος του 69χρονου, χθες, στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένεια λίγο έξω από το Ηράκλειο αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει να να ερευνάται η υπόθεση, που όπως φαίνεται σύμφωνα με το cretalive έχει εκβιασμούς, τοκογλυφία αλλά απειλές.

Με βάση τα όσα έχουν καταγγελθεί από τον 69χρονο και τον 40χρονο γιο του, που κατέθεταν στην Ασφάλεια ως τα μεσάνυχτα, ο 40χρονος γιος, τα τελευταία χρόνια, λόγω οικονομικών προβλημάτων, είχε αναγκαστεί να καταφύγει σε δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους. Υποστηρίζεται χαρακτηριστικά ότι για ένα ποσό των 350.000 ευρώ είχε αναγκαστεί να πληρώσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην πορεία τα χρέη τον «έφτασαν» και ο ίδιος περιήλθε σε αδιέξοδο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, σε κάποια συνάντηση ο 40χρονος φέρεται να γνώρισε την 31χρονη δικηγόρο που έχει συλληφθεί, η οποία πληροφορούμενη όσα είχαν συμβεί στον άνδρα με το θέμα του δανεισμού, φέρεται να τον καθησύχασε και να προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει για να μην κινδυνεύει και να μην απειλείται.

Η δικηγόρος φέρεται να τον έφερε σε επαφή με τον 49χρονο δράστη της χθεσινής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής φύλαξης έναντι ποσού 20.000 ευρώ το μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...