σύνταξη χηρείας 
Κοινωνία

Κιλκίς: Στα «κάγκελα» οι συνταξιούχοι - Του εμπιστεύτηκαν τα βιβλιάριά τους κι «έκαναν» φτερά οι καταθέσεις τους

Στα «κάγκελα» είναι οι κάτοικοι του Ευρωπού Κιλκίς τον τελευταίο μήνα, ύστερα από την αποκάλυψη ότι από εκατοντάδες βιβλιάρια μικροκαταθετών, κυρίως συνταξιούχων, «έκαναν φτερά» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει το eidisis.gr, oι μικροκαταθέτες, κυρίως συνταξιούχοι, είχαν εμπιστευθεί τα βιβλιάριά τους, σε συγχωριανό τους -υπάλληλο των ΕΛΤΑ- για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στο πνεύμα της καλής πίστης το οποίο κυριαρχεί ακόμα στα χωριά.

Ωστόσο, πριν ένα μήνα, ένας συνταξιούχος καταθέτης πήγε στην τράπεζα να κάνει ενημέρωση στο λογαριασμό του, έπαθε σοκ. Υπολόγιζε ότι στο λογαριασμό του θα βρίσκονταν περίπου 8.000 ευρώ και διαπίστωσε πως υπήρχαν μόνο 2.000 ευρώ. Το σοκ έγινε μεγαλύτερο όταν από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες έκανε αναλήψεις.

Ο καταθέτης ενημέρωσε την τράπεζα πως δεν έκανε ποτέ ο ίδιος ανάληψη τόσα χρήματα και ξεκίνησε να ξετυλίγεται η άκρη του… νήματος.

Ο ηλικιωμένος επέστρεψε στον Ευρωπό και ενημέρωσε για τα καθέκαστα τους συγχωριανούς του οι οποίοι έσπευσαν στην Τράπεζα, ζητώντας ενημέρωση. Όπως αποδείχθηκε, υπήρξαν αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους οι οποίο ωστόσο δεν έγιναν ποτέ από τους ίδιους.

Εδώ κι ένα μήνα, ο Ευρωπός τελεί σε καθεστώς αναβρασμού παρά το ότι η Τράπεζα διαβεβαίωσε τα θύματα της απάτης, πως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους!

Μάλιστα, όταν το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ζήτησε να ενημερωθεί για το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς την οποία υπέστησαν συνδημότες του, έλαβε κι αυτός την ρητή δέσμευση ανώτερου (περιφερειακού) στελέχους της τράπεζας ότι θα καλύψει τη ζημιά στους πελάτες της.

Ήδη έχουν κληθεί από την τράπεζα οι μικροκαταθέτες και τους ζητείται να δηλώσουν ποιες από τις καταγεγραμμένες στα βιβλιάριά τους αναλήψεις δεν τις αναγνωρίζουν ως γενόμενες από τους ίδιους. Για το σκοπό μάλιστα αυτό η τράπεζα έχει συντάξει σχετικό έγγραφο και καλούνται να το συμπληρώσουν όσοι προσέρχονται.

Η έρευνα της τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη, η έκταση της απάτης εκκινεί από τις 300.000 ευρώ και βαίνει αυξανόμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπάλληλος -σε έξι μήνες έβγαινε στη σύνταξη- τα τελευταία χρόνια ήταν μανιώδης παίκτης τυχερών παιχνιδιών (ΚΙΝΟ κ.ο.κ.).

Να σημειωθεί πάντως ότι από το περιβάλλον του καταγράφεται η διαβεβαίωση του ιδίου πως όλα όσα ακούγονται περί απάτης δεν ισχύουν και θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου στον Ευρωπό οι μικροκαταθέτες συγκάλεσαν σύσκεψη με δικηγόρους ώστε και ανεξάρτητα από τη διαβεβαίωση της τράπεζας, να προστατεύσουν να συμφέροντά τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ-Ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35S εναντίον Ισραηλινών και Αμερικανικών F-35 με Ρώσους πιλότους;

Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς...