Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εμφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε-"Δεν μας έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια" (Upd) (Βίντεο)

Συνεχίζει να είναι εξαφανισμένος ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, που μπήκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και άρπαξε το μωρό του.

Στις Αρχές το απόγευμα της Τρίτης σήμανε συναγερμός, καθώς ο 45χρονος Μανώλης μπήκε στο νοσοκομείο, όπου ήταν το νεογέννητο μωρό του και η γυναίκα του, τους πήρε και έφυγαν με ταξί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για την υπόθεση αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό Μανώλη οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών σεκιούριτι του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος ανέλαβε την έρευνα για το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών και του βρέφους που μετά την παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού, είχε μείνει στο νοσοκομείο, καθώς είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να το πάρει, αφού το περιβάλλον διαβίωσής τους δεν ήταν κατάλληλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

Παλαιοχριστιανός: Δεν έχω καμία εισαγγελική εντολή και κανένα μωρό

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε για το περιστατικό στο MEGA, αναφέροντας: «Δεν άφηναν τη γυναίκα μου να πάει στην τουαλέτα. Παρόλο που ήταν εγχειρισμένη, δεν την άφηναν επί πέντε ώρες να πάει στην τουαλέτα. Δεν έχω καμία εισαγγελική εντολή και κανένα μωρό».

«Θα κάνω μήνυση στον κ. Γιαννάκο για όσα είπε. Η γυναίκα μου την ώρα που θήλαζε, πήγαν σεκιουριτάδες με κοινωνικούς λειτουργούς και της πήραν το παιδί, λέγοντάς της πως θα το μεταφέρουν στο "Μητέρα". Όμως, δεν δέχθηκε να το αφήσει», πρόσθεσε.

«Όταν δεν έχω εντολή από κάποιον εισαγγελέα, πώς ακριβώς θα σας δώσω το παιδί μου; Δεν την άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Αυτή βγήκε από τον θάλαμο με το παιδί, γιατί δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα. Την ακολούθησαν κάποιοι σεκιουριτάδες και υγειονομικοί από πίσω και δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα», συμπλήρωσε.

Το μωρό χαροπάλευε για αρκετές ημέρες, επειδή η μητέρα του αποφάσισε να γεννήσει στο σπίτι που μένει η οικογένεια χωρίς ιατρική βοήθεια, παρουσιάζοντας επιπλοκές.

Οι Αρχές έκριναν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια, δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί, και έτσι αποφασίστηκε από την Πρόνοια να απομακρυνθεί το παιδί από την οικογένεια και να πάει σε δομή.

Εμφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός μετά την αρπαγή

 

Εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του μέσα από το μαιευτήριο ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός», Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα επιμέλειας του παιδιού».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο πατέρας του μωρού εισέβαλε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» άρπαξε το μωρό και έφυγε τρέχοντας, χωρίς κανείς να καταφέρει να τον σταματήσει. Το νεογέννητο θα μεταφερόταν με εισαγγελική εντολή στο «Μητέρα», καθώς οι συνθήκες διαβίωσης δεν κρίθηκαν ακατάλληλες. 

Ωστόσο, το παιδί εξαφανίστηκε, ενώ ο πατέρας αρνείται κάθε εμπλοκή με την αρπαγή του. Ο ίδιος εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης (25.9.2024) και μίλησε τηλεφωνικά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 λέγοντας πως δεν έχει γίνει αρπαγή.

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» σημείωσε ο παλαιοχριστιανός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μάνα πήγε στο νοσοκομείο γέννησε και πήρε το παιδί». 

Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι το περιβάλλον είναι ακατάλληλο για να ζήσει το παιδί και επεσήμανε πως πλέον η οικογένεια δεν μένει στις αυτοσχέδιες σπηλιές της Κορινθίας, αλλά σε ένα σπίτι στην Αττική. 

Κατέληξε, πως, «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα παιδιά μας». 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών εργαζόμενων στην ασφάλεια του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε: «Δεν μπορώ, για λόγους δικηγορικού απορρήτου να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα, αν του καταλογιστούν κατηγορίες τότε θα τις αντιμετωπίσουμε. Η εισαγγελία ανηλίκων με διαβεβαίωσε πάντως ως δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση εις βάρος του για προσέγγιση του παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον στο οποίο ζει το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο, έχει τις πρέπουσες συνθήκες και αυτό το διαπίστωσε και εκπρόσωπος της Πρόνοιας η οποία το επισκέφτηκε. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι και κατάλληλοι. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ένας άξιος πατέρας ο οποίος καμαρώνει τώρα το 7ο κατά σειρά παιδί του. Η δε Σεβαστή Κανάκη είναι ζωτική ανάγκη να είναι ως μητέρα πάντα δίπλα στο παιδί της. Αρπαγή βρέφους δε νοείται νομικά από γονείς, πολλώ δε μάλλον από τηn μητέρα η οποία προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ