Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την μαζική δηλητηρίαση

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για συμπτώματα δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστησαν επιχειρηματίες μετά από δείπνο σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή της 88ης ΔΕΘ.

Κατά πληροφορίες, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων». Εξάλλου, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ (07/09/24) μετά από γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και παρακάθισαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, πελάτες της τράπεζας οι περισσότεροι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

Ορισμένοι μάλιστα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και κάποιοι πέρασαν μια πραγματικά δύσκολη νύχτα. Οι πληροφορίες  αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι το κακό να έγινε από το πρώτο ωμό πιάτο που σερβιρίστηκε (καβούρι με αυγοτάραχο), καθώς οι λίγοι που δεν κατανάλωσαν το συγκεκριμένο πιάτο δεν παρουσίασαν συμπτώματα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ