Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στη Motor Oil - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός- Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού

Λίγο πριν από τις 7.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στη συνέχεια στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά εγκαύματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 απλά και 1 κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ταυτόχρονα ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ το Γ.Ν Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Κόρινθος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

Ωστόσο, η κατάσβεση θεωρείται δύσκολη επιχείρηση και ο σχεδιασμός είναι να γίνει διαβροχή όλης της περιμέτρου, προκειμένου να μην επεκταθεί πέρα από το σημείο που έχει ξεσπάσει. Ηδη, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες και 9 οχήματα, καθώς και 3 ελικόπτερα βρίσκονται προληπτικά σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς, ενώ η πύρινη λαίλαπα καίει μέσα στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους.

Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ακούγονται εκρήξεις ενώ πυκνός μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το σημείο. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365 οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κανένας από τους υπαλλήλους δεν έχει τραυματιστεί!

Ηδη, επιχειρούν στη Motor Oil 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil. Η φλόγα έχει πέσει, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι ο πυκνός μαύρος καπνός, που εμποδίζει τα τρία εναέρια μέσα που βρίσκονται επί τόπου, να επιχειρήσουν. 

Καίει μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Ηδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ωστόσο η κατάσβεση της πυρκαγιάς θεωρείται πολύ δύσκολη, οπότε ο πρώτος στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν εκεί είναι να μην επεκταθεί πέρα από το αρχικό σημείο της έναρξης. 



Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ήδη 2 ασθενοφορα, προληπτικά, και έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματία. Παράλληλα, εχουν τεθεί σε υψιστη ετοιμοτητα το νοσοκομειο Κορίνθου και το Θριάσιο. 
Την ίδια ώρα,  με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα  "βρέξουν" γύρω γύρω για να μην επεκταθεί. Η φωτιά αυτή στο σημείο που είναι δύσκολα σβήνει, θα χρειαστεί αφρό και δεν είναι δεδομένο ότι και τα ελικόπτερα θα μπορέσουν να κάνουν ρίψεις,  λόγω πυκνού καπνού. Η εικόνα λίγα λεπτά πριν από τις επτά ήταν ελάχιστα βελτιωμένη και συνεχίζει και καίει πολύ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ