Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στο Καλαμίτσι Αμυγδάλι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Πάνω από 100 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές επιχείρησαν στο σημείο, προσπαθώντας να οριοθετήσουν τις αντιπυρικές ζώνες.
Νωρίς το μεσημέρι, οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο, αποτρέποντας την επέκτασή τους προς κατοικημένες περιοχές.
Λίγο αργότερα, δεύτερη φωτιά ξέσπασε στον Καβρό Αποκορώνου, πάνω από την Εθνική Οδό, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και επιχειρήσεις. 49 πυροσβέστες, με 14 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης. Δύο ομάδες της 3ης ΕΜΟΔΕ ενισχύθηκαν με υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που βοήθησαν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Η φωτιά ξεκίνησε από καλαμιώνες, αλλά οι ισχυροί άνεμοι την έσπρωξαν επικίνδυνα προς κατοικίες, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν προληπτικά πολίτες από την εστία της πυρκαγιάς.
Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποίησε στοχευμένες ρίψεις νερού, συμβάλλοντας στην περιορισμό του μετώπου.
Λίγο πριν τις 15:00, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και τη δεύτερη φωτιά, αποτρέποντας την επέκτασή της προς κατοικημένες περιοχές.
Παρόλο που οι φλόγες έχουν οριοθετηθεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.