Κοινωνία

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρετούν τον σπουδαίο ηθοποιό

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, τον Ντίνο Καρύδη, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


H πρώτη που έφτασε στο κοιμητήριο Ζωγράφου ήταν η κόρη του ηθοποιού Σμαράγδα Καρύδη. Συγκινημένη για την απώλεια του αγαπημένου της πατέρα, η γνωστή ηθοποιός θέλησε να τιμήσει τη μνήμη μου με ένα στεφάνι το οποίο έγραφε: «Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί χαϊδευτικά.

 

Στο πλευρό της Σμαράγδας Καρύδη, βρίσκεται συνεχώς ο σύντροφός της και ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης.

Στην κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού, παρευρίσκονται μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Φαλελάκης, η Γωγώ Μπρέμπου, η Βίκυ Βολιώτη και πολλά ακόμα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου.
 

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα, ήταν αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδεκάτης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου «Το σαλιγκάρι», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννίση. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι-Αργυράκη-Χορν, «Οδός ονείρων», σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Για πολλούς, στα νεανικά του χρόνια, τότε που ξεκινούσε να κατακτά τον κόσμο της τέχνης, ήταν ο ξανθός ηθοποιός στο πλευρό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς οι δύο ηθοποιοί έπαιξαν μαζί στην κλασική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Το υποκριτικό χάρισμα του Ντίνου Καρύδη είχε ξεδιπλωθεί τόσο στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο, όσο και στις τηλεοπτικές σειρές. Μέσα από σειρά ρόλων, κατάφερνε με τόσο άρτιο και ιδιαίτερο τρόπο να προβάλλει το φλεματικό χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνικό «πένθος» στην Ουκρανία! Σκοτώθηκαν 2.200 στρατιώτες, καταρρίφθηκαν 3 μαχητικά και τινάχτηκε στον αέρα τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα

Μαύρη ημέρα ήταν η τελευταία για τον ουκρανικό στρατό, αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πολύτιμα οπλικά συστήματά...