Κοινωνία

Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες και απόπειρες σε Φλώρινα και Άρτα

Ξεσκεπάστηκε άλλο ένα κύκλωμα απατεώνων που δρούσαν μέσα στον Σεπτέμβριο καθώς μετά από επτά αποτυχημένες απόπειρες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών συνελήφθη ο 24χρονος «εισπράκτορας» και εξιχνιάστηκε μια απάτη που είχαν κάνει στην Άρτα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε έξι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και τους ζήτησε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι οι κόρες τους είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν. Την ίδια ώρα, ακουγόταν στο τηλέφωνο μια γυναίκα που παρίστανε την κόρη του θύματος.

Οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν την απάτη και έκλεισαν το τηλέφωνο ειδοποιώντας την Αστυνομία. Μόνο μια 85χρονη πείστηκε, αλλά δεν μπόρεσε να... βρει το σημείο συνάντησης το οποίο της είχαν υποδείξει με αποτέλεσμα να μην παραδώσει το ποσό των 1.250 ευρώ στον 24χρονο “εισπράκτορα”! Χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην πόλη της Φλώρινας όπου κινείτο με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, όπως και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην προανάκριση που ακολούθησε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν με πανομοιότυπο τρόπο στις 4 Σεπτεμβρίου μια 82χρονη στην πόλη της Άρτας, από την οποία απέσπασαν 2.800 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Ο 24χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο αγνώστων συνεργών του συνεχίζονται και ερευνάται αν έχουν εξαπατήσει και άλλους πολίτες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Πρόταση των ΗΠΑ για ATACMS-Για τo "κάψιμο" των εισβολέων από Έβρο έως Κύπρο η χρήση drones και βαλλιστικών πυραύλων είναι ο τέλειος συνδυασμός

Ο Ελληνικός Στρατός είχε συνομιλίες με τη Lockheed Martin για διαπραγματεύσεις για την απόκτηση συστημάτων μεγάλης...
έκρηξη και Μεντβέντεφ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ευθεία απειλή Μεντβέντεφ κατά Ουκρανίας: «Θα ρίξουμε την μεγαλύτερη βόμβα μας στο κέντρο του Κιέβου-Η υπομονή μας εξαντλείται»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος απείλησε την Ουκρανία και την Δύση με την παράταξη του «Πατέρα όλων των Βομβών», της βόμβας 7...