Κοινωνία

Έκλεψαν 120.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κρέστενα Ηλείας κάνοντας τους αστυνομικούς -Τα επέστρεψαν και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ανατροπή σε υπόθεση ληστείας που έγινε στην Κρέστενα Ηλείας τον περασμένο Απρίλιο, σημειώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, οι νομικοί χειρισμοί της υπόθεσης των συνηγόρων του ενός εκ των τεσσάρων δραστών που είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης τον περασμένο Μάιο, οδήγησαν στο να αφεθούν ελεύθεροι ένας συλληφθέντας και ένας ακόμα που προσήλθε οικειοθελώς στον Εισαγγελέα Ηλείας.

Επέστρεψαν τα 120.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι


Οι συνήγοροι ήταν που πέτυχαν την ανατροπή αυτή, καθώς οι δράστες αποζημίωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Η τακτική που ακολούθησαν οι συνήγοροι των δύο εκ των δραστών, οδήγησαν στο να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά και την αποζημίωση των θυμάτων τους, λέγοντας πως δεν υπήρξε ληστεία, με την έννοια ότι δεν ασκήθηκε βία, αλλά κλοπή μέσα από την εξαπάτηση της ηλικιωμένης γυναίκας που βρήκαν στο σπίτι της στην Κρέστενα, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς που πήγαν να την ενημερώσουν για την υποτιθέμενη εμπλοκή του συζύγου της σε αστυνομική υπόθεση.

Ο ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής με ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ανακρίτρια Ηλείας. Ο δεύτερος μετά την παρότρυνση των συνηγόρων, προσήλθε οικειοθελώς και απολογήθηκε για την υπόθεση.

Πώς έγινε η ληστεία στην Ηλεία


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες ηλικίας από 28 έως 40 ετών που ήρθαν από την Αττική είχαν ως συνεργό στην Ηλεία έναν 45χρονο κάτοικο Πύργου που ασχολείται με παλιά σίδερα και άλλα αντικείμενα. Οι «Αθηναίοι» έφτασαν μια μέρα πριν την ληστεία στον Πύργο και στον καταυλισμό που διαμένει ο συνεργός τους. Το σχέδιο τους καταστρώθηκε με βάση τις πληροφορίες του, μιας και ο 45χρονος λόγω της ενασχόλησής του φαίνεται πως ήξερε «πρόσωπα και πράγματα».

Το μεσημέρι της 15ης Απριλίου οι τέσσερις πήγαν με το ενοικιασμένο αυτοκίνητο στην Κρέστενα και σταμάτησαν έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι δύο από τους δράστες προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς προκειμένου να καταφέρουν την ηλικιωμένη να τους ανοίξει την πόρτα της. Δεν άργησε να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ιδιότητα. Ακινητοποίησαν με τη βία της γυναίκα και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και νομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ. Το κατέβασαν από τη σκάλα του σπιτιού, το φόρτωσαν στο όχημα τους και εξαφανίστηκαν.

Οι τέσσερις δράστες επέστρεψαν στην Αθήνα, ενώ ο συνεργός τους στην Ηλεία θέλοντας να εξαφανίσει τα ίχνη του, έφυγε για τη Μεσσηνία και έπειτα για τη Ζάκυνθο, όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ