Κοινωνία

Αίγινα: «O γιος μου θα ζούσε αν υπήρχε το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κατήγγειλε ότι όχι μόνο καθυστέρησε η διακομιδή αλλά και ότι ο γιός του μπορεί να ζούσε εάν υπήρχε στο νησί το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού.

«Σίγουρα θα σωνόταν. Μέχρι και ο γιατρός λέει "Αν δεν "τρώγατε" μισή ώρα χρόνο, 40 λεπτά, κάτι θα κάναμε, μπορούσαμε..."», δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας.

Αίγινα: «Χωρίς υγειονομικό εξοπλισμό το θαλάσσιο ταξί»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ώρα που έβγαζαν φωτογραφίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μπροστά από πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού στην Αίγινα, ένας νέος άνθρωπος «χαροπάλευε» στα κύματα μέσα σε θαλάσσιο ταξί.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του έφτασε και με καθυστέρηση 15 λεπτών από το Αγκίστρι, χωρίς μάλιστα τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

«Δεν είχαν οξυγόνο, του έκανα εγώ με το στόμα, καταλαβαίνετε; Αυτό είναι συγκλονιστικό. Και είχαν σ΄ένα κάθισμα, σε ένα παλιό ράντζο πάνω. Αν ήταν το σκάφος του λιμενικού θα έκανε σίγουρα λιγότερο και δε θα χτυπιόταν το κεφάλι του πάνω στο ράντζο, που είχε και το σίδερο που κρατάει την τέντα. Ακατάλληλο τελείως. Γιατί το παιδί μου είναι 1,80 και τα πόδια του τα έχει μαζεμένα για να χωρέσει. Δεν είχε εξοπλισμό, δεν είχε τίποτα».

Ανακοίνωση ΥΕΝ: «Με επιχειρησιακά κριτήρια η μετακίνηση του σκάφους στη ΔΕΘ»

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας δικαιολόγησε τη μετακίνηση του σκάφους στη ΔΕΘ ως εξής:

«Η επιλογή να μετακινηθεί το σκάφος στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης».

Από πλευράς του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου:

«Δεν υπήρξε πάντως καμιά καθυστέρηση στη μεταφορά του, το τονίζω, αλλά εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή ως προς την διαχείριση των πλωτών σκαφών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες