Κοινωνία

Δημιουργούνται ζώνες πυροπροστασίας γύρω από οικισμούς μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν σύμβαση για τη μελέτη δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων, με τον προϋπολογισμό της μελέτης να ανέρχεται σε 9.993,62 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας γύρω από οικισμούς που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Ρεθύμνης και η ομάδα των μελετητών θα συντάξει τεχνική έκθεση που θα περιλαμβάνει τις περιοχές παρέμβασης, θα περιγράφει τις αναγκαίες εργασίες και υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν και θα προσδιορίσει το κόστος τους.

Ρέθυμνο: Το έργο ανταποκρίνεται στην ανάγκη εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών


Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η εκπόνηση της μελέτης είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του μεγάλου έργου προστασίας οικισμών και δασών από τις πυρκαγιές που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Ειδικότερα, με βάση την μελέτη αυτή θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί το έργο «Δημιουργία Περιμετρικών Ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων Δήμου Ρεθύμνης» με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Το έργο, ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών και των θεομηνιών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» και ειδικότερα στον άξονα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α' Βαθμού με περιαστικά δάση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες