Κοινωνία

Καρδίτσα: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη κακοκαιρία

Aυτοψία πραγματοποίησε o αντιπεριφερειάρχης Κ. Τέλιος στις Τ.Κ του Δήμου Σοφάδων, Καππαδοκικό, Αγ. Βησσάριο και Λεοντάρι, παρουσία του δημάρχου Σοφάδων Δημ. Κατσή, του αντιδημάρχου Σ. Γιαννακού, του προέδρου της Τ.Κ Καππαδοκικού Αν. Σουτόγλου και αρκετών αγροτών – παραγωγών, των οποίων οι καλλιέργειες, κυρίως βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική, επλήγησαν σοβαρά από τη βροχόπτωση, τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα του περασμένου Σαββάτου 7/8, σύμφωνα με το karditsalive.gr.

Εκτεταμένες ζημιές, επίσης, αναφέρθηκαν στην Αχλαδιά, το Ασημοχώρι, το Γραμματικό, το Ν.Ικόνιο, τα Γεφύρια, την Κυψέλη, το Ερμήτσι και τους Μαυραχάδες.

Αναμένεται γι’ αυτό το λόγο να κινηθούν οι διαδικασίες αναγγελίας και εκτίμησής τους από τον ΕΛΓΑ, όπως διαβεβαίωσαν ο Στ. Παπαναστασίου, επόπτης του ΕΛΓΑ Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με τους Κ. Τσιάμπα τμηματάρχη εφαρμογών του ΕΛΓΑ και Κ. Καραμέτα εκτιμητή του ΕΛΓΑ, ήταν παρόντες στην αυτοψία.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να αφήσουν 3 διπλές σειρές στις καλλιέργειές τους ως μάρτυρες της καταστροφής, να κάνουν τις δηλώσεις ζημιών και να περιμένουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να κάνουν τις εκτιμήσεις, ώστε να αποφανθούν για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

«Δυστυχώς», δήλωσε ο κ. Τέλιος, «για μια ακόμη φορά οι παραγωγοί έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...