Κοινωνία

Εφιαλτική κατάσταση για 15χρονο στη Ζάκυνθο: Επί 7 μήνες εκφοβιζόταν από τους συνομηλίκους του

Επί 7 μήνες εκφόβιζαν τον 15χρονο οι τρεις ανήλικοι στη Ζάκυνθο, ενώ όταν το παιδί αποκάλυψε, το βάναυσο bulllyingστους γονείς του οι δράστες άρχισαν να στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο θύμα και τους γονείς του.

«Όταν φτάσαμε σπίτι δέχθηκε ένα απειλητικό μήνυμα από έναν αριθμό άλλον γιατί πήγε και έκανε μήνυση. Έκτοτε έχουμε δεχθεί αρκετά τέτοια μηνύματα απειλητικά. Αναφέρονται απέναντι στην οικογένεια, μπλόκαρε το παιδί τους αριθμούς έχουμε έναν μόνο και το πήγαμε στην αστυνομία», είπε ο πατέρας του παιδιού στο MEGA. 

Οι τρεις ανήλικοι και οι γονείς τους που συνελήφθησαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Περισσότερες από 25 επιθέσεις δέχθηκε ο 15χρονος από τη συμμορία ανηλίκων

Όπως είπε ο 15χρονος στο ειδησεογραφικό μέσο, η τελευταία σε βάρος του επίθεση έγινε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Ζάκυνθο πριν από λίγες ημέρες. Δεχόταν απανωτά χτυπήματα, εκλιπαρούσε για βοήθεια και κανένας δεν κάλεσε την αστυνομία.

«Ήμουν μέσα στη μέση της πλατείας, ζήταγα βοήθεια και δε με βοήθησε κανένας. Υπήρχε κόσμος εκεί και σε έβλεπε να υποφέρεις; Ναι, ναι, ναι μέσα στη μέση της πλατείας ήταν. Και κανείς δεν ανταποκρίθηκε, δεν κάλεσε την αστυνομία δεν ήρθε να σε βοηθήσει; Ούτε καν το μαγαζί που ζήτησα βοήθεια δεν κάλεσε την αστυνομία. Παρόλα αυτά μας έδιωχναν».

Οι σκληροί ανήλικοι, δύο 14χρονοι και ένας 13χρονος, του έστηναν καρτέρι τα βράδια, και όπου τον έβρισκαν μόνο του τον ξυλοκοπούσαν και τον λήστευαν. Του είχαν αποσπάσει 300 ευρώ απειλώντας τον με μαχαίρια και ρόπαλα ότι εάν μιλήσει θα τον σκοτώσουν.

Τον απειλούσαν με όπλα

«Με απειλούσαν με τη ζωή μου γιατί, ξέρετε, κουβαλάνε «σίδερα» πάνω τους, μαχαίρια, ρόπαλα και τέτοια. Και φοβόμουν. Ούτε έχω προκαλέσει ποτέ και οι αστυνόμοι που τους ρωτήσανε τι έχουν μαζί μου, είπαν απλά τίποτα. ‘’Δεν μας είχε πειράξει ποτέ, απλά τον είδαμε έτσι και αποφασίσαμε να του κάνουμε κακό’’».

Το άτυχο αγόρι, θύμα 25 επιθέσεων από τη συμμορία των τριών δραστών, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ένα παιδί τρομαγμένο, κακοποιημένο που δεν θέλει να βγει από το σπίτι.

«Τα παιδιά μας είναι φυλακισμένα είναι μέσα στο σπίτι είναι κατ’οίκον περιορισμού πλέον. Για να βγούμε πρέπει να βγούμε όλοι μαζί, αστυνομία. Έχει στοιχειοθετηθεί η κατηγορία από τον εισαγγελέα σαν κακούργημα. Ο Εισαγγελέας τον άκουσα εγώ με τα αυτιά μου στο τηλέφωνο ωρυόταν να τους βρείτε οπωσδήποτε πόρτα πόρτα μέχρι το πρωί», είπε ο πατέρας του.

Οι γονείς του 15χρονου έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που θα καταθέσουν στις δικαστικές αρχές όταν οριστεί δικάσιμος.

Ένα από τα απειλητικά μηνύματα που έστελναν οι «νταήδες» στον 15χρονο φέρεται να έλεγε: «Πας και κάνεις μηνύσεις; Όταν σου … τη μάνα θα κάνεις μήνυση;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ