Κοινωνία

Χανιά: Στ​​​​​​​η Σούδα η πολυτελής θαλαμηγός μέλους της βασιλικής οικογένειας των ΗΑΕ - Από πολεμικό πλοίο σε super yacht (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο λιμάνι της Σούδας εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα η πολυτελήςθαλαμηγός «Yas»,σημαίας νήσων Κειμάν, μήκους 141 και πλάτους 15 μέτρων, προερχόμενη από την Ταγγέρη του Μαρόκου.

Δείτε βίντεο του FISHHEAD404040


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο flashnews.gr, ηθαλαμηγός «Yas» μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60 επισκέπτες σε 30 σουίτες, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει έως και 56 μέλη πληρώματος. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος, αυτό που ξεχωρίζει στο εν λόγω σκάφος είναι ότι δεν ναυπηγήθηκε ως super yacht, αλλά ως πολεμικό πλοίο.

Αναλυτικότερα, το «Yas» αποτελεί μετατροπή της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Piet Hein κλάσης Kortenaer, η οποία καθελκύστηκε το 1978, ανέλαβε υπηρεσία το 1981 και πουλήθηκε στο ναυτικό των Εμιράτων το 1998 με την ονομασία «Al Emirat» .

Το 2005 παροπλίστηκε και από το 2011 ως το 2015 μετασκευάστηκε, ή καλυτέρα ανακατασκευάστηκε, σε yacht πολυτελείας από τον Σεΐχη Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan ο οποίος απευθύνθηκε στο σχεδιαστικό γραφείο Pierrejean Design Studio που επανασχεδιάσαν ριζικά την υπερκατασκευή του σκάφους.

Να σημειωθεί ότι ο 61χρονος ιδιοκτήτης του «Yas», Σεΐχης Χαμνταν, είναι γιος του Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αδερφός τόσο του πρώην προέδρου των ΗΑΕ, Καλίφα μπιν Ζαΐντ, όσο και του σημερινού προέδρου, Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΑΕ, ενώ τώρα είναι εκπρόσωπος του ηγεμόνα στην περιοχή Αλ Νταφρά του Άμπου Ντάμπι. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των Εμιράτων και πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου