Κοινωνία

Έγιναν έλεγχοι της τροχαίας σε οδηγούς ταξί στη Θεσσαλονίκη

Ελέγχους σε οδηγούς ταξί έκαναν στη Θεσσαλονίκη συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τον περασμένο Αύγουστο, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 89 ταξί και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, οι παραβάσεις αφορούσαν τα εξής: δύο για χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξίμετρου μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (tablet), έξι για άγρα πελατών, από τρεις για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας, στάθμευση εκτός πιάτσας και μη ανάρτηση ειδικής άδειας ταξί και δύο για πολλαπλή μίσθωση.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ