Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ψαράδες της Λέσβου καταγγέλουν παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες (Βίντεο)

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Καραντώνη, πρόεδρο συνεταιρισμού αλιέων, ψαρά τρίτης γενιάς, οι Τούρκοι αλιείς είχαν το δικαίωμα από τις 15 Ιουλίου να ψαρεύουν σε διεθνή ύδατα και από την 1η Σεπτεμβρίου στα δικά τους και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι γιατί δεν ξεκινούν και οι μηχανότρατες της Λέσβου το ψάρεμα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καραντώνης, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, αφού βλέπουν πολλές φορές τους Τούρκους αλιείς σε απόσταση διακοσίων μέτρων από τις ελληνικές ακτές και, για την αντιμετώπιση του θέματος, ζητούν να επιτραπεί η αλιεία με μηχανότρατες από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως συμβαίνει με τις τουρκικές μηχανότρατες.

Με αυτό τον τρόπο, ψαρεύοντας δηλαδή ταυτόχρονα με τους Τούρκους αλιείς, οι Έλληνες ψαράδες πιστεύουν ότι θα αποτρέψουν περιστατικά παραβατικότητας από μεγάλες τουρκικές μηχανότρατες που ψαρεύουν παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από την περιοχή του Γαβαθά, ότι λίγο πιο πέρα από τους λουόμενους ψάρευαν τουρκικά αλιευτικά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραντώνης, ενώ επισήμανε ότι εξαιτίας τους έχουν μειωθεί τα αλιεύματα, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε αναστολή ο Συνεταιρισμός Αλιέων, μη μπορώντας να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα, και ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ