Κοινωνία

Ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025: Πότε αρχίζουν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Μετά την ανακοίνωση οι βάσεων εισαγωγής, οι πρωτοετείς φοιτητές προετοιμάζουν το νέο κεφάλαιο της ζωής τους. Πέρα από την αναζήτηση του φοιτητικού σπιτιού, για όλους όσοι πέρασαν σε ΑΕΙ μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να μεριμνήσουν και για την εγγραφή τους.

Παλαιότερα, γονείς και φοιτητές πήγαιναν στην πόλη που εδρεύει το Πανεπιστήμιο που πέτυχαν τα παιδιά τους για να κάνουν την εγγραφή τους. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων και πλέον, δεν χρειάζεται αυτή η μετάβαση και η φυσική παρουσία για την εγγραφή.

Όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνονται ηλεκτρονικά. Με την ηλεκτρονική εγγραφή, δεν είναι απαραίτητη ούτε η κατάθεση δικαιολογητικών.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία, συνήθως, οι επιτυχόντες στις σχολές ΑΕΙ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές του εγγραφές. Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο έχουν προθεσμία και οι επιτυχόντες στα ΔΙΕΚ να υποβάλλουν την Αίτηση Εγγραφής τους.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2024. Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2024 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr.

Στο eregister.it.minedu.gov.gr υπάρχει ανακοίνωση που διευκρινίζει τον χρονικό ορίζοντα των εγγραφών στο σύστημα. Η εγγραφή των επιτυχόντων από τις Πανελλήνιες, καθώς και των επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από το τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ