Κοινωνία

Την πόρτα του Αρείου Πάγου περνά σήμερα ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Την πόρτα του Αρείου Πάγου θα περάσει σήμερα το πρωί ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, Γιώργος Καϊμπαλής, αναμένεται να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για το μοιραίο παιχνίδι

Ιδιοκατασκευή από συρραφή μηχανημάτων και χωρίς καμία πιστοποίηση φαίνεται να ήταν το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής που σκοτώθηκε ο Γιάννης, σύμφωνα με εξειδικευμένο τεχνικό που έκανε έλεγχο στο μηχάνημα, μετά από έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο θάνατος του 19χρονου φαίνεται ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Ο πατέρας του 19χρονου ζήτησε να γίνει και εξέταση από ειδικό, ο οποίος είναι σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις μηχανημάτων αναψυχής και το αίτημα εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο θανάσιμος τραυματισμός του 19χρονου έγινε λόγω θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού. Η θραύση προήλθε γιατί το μηχάνημα είχε διαβρωθεί. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω της γήρανσης και της διάβρωσης που είχε υποστεί και όχι λόγο της ταχύτητας, που παίζει ρόλο στο γεγονός ότι το παιδί έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και έχασε τη ζωή του.

Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, γεγονός που ο ίδιος λέει ότι σημαίνει ότι αυτοί που το έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι έναναν την κατασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ