Κοινωνία

Βόλος-Νεκρά ψάρια: Ξεσπούν οι κάτοικοι: «Μόνοι μας τα μαζεύουμε!»-Πότε καθαρίζει ο Παγασητικός (Βίντεο)

Σοκάρουν οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια που έχουν γεμίσει τα νερά στην παραλία του Βόλου. Για το πρωτοφανές φαινόμενο μάλιστα έγινε παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο ιδιοκτήτης καταστήματος επί της παραλίας, Σπύρος Τσιολναράςοι μαγαζάτορες μόνοι τους μαζεύουν τα ψάρια και μάλιστα είναι κάτι που κάνουν από το πρωί έως το βράδυ!

Όπως είπε βάζουν τα ψάρια σε μεγάλες μαύρες σακούλες και τα πηγαίνουν στους κάδους απορριμμάτων και από εκεί τα παίρνει ο δήμος.

Την ίδια στιγμή τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καθώς το θέαμα και η έντονη δυσοσμία απομακρύνουν τους πελάτες από τα καταστήματα. Όπως αναφέρει ο κ. Τσιολναράς η πτώση φτάνει σε ποσοστό 80%!

Την ίδια στιγμή μιλώντας στο ethnos.gr  η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, είπε ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης των ψαριών θα διαρκέσει από πέντε έως επτά μέρες και έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου εξήντα τόνοι νεκρών ψαριών.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά όταν επιδιορθωθεί το αντλιοστάσιο της Πέτρας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Κάρλα και βρέθηκε κάτω από το νερό μετά τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όταν επιδιορθωθεί το αντλιοστάσιο, το νερό θα πηγαίνει πάλι στον ταμιευτήρα της λίμνης, διότι το θυρόφραγμα δεν μπορεί να μένει πάντοτε ανοιχτό ή πάντοτε κλειστό.  Το θυρόφραγμα ήταν ανοιχτό με αποτέλεσμα ο Παγασητικός να γεμίσει με τα νεκρά ψάρια, όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου.

Αυτοψία έκανε ο Μπέος

Αυτοψία στον Παγασητικό έκανε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Στη συνέχεια έκανε μια σχετικά ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook με φωτογραφίες από τα νεκρά ψάρια ενώ έγραψε: «Δυστυχώς όπως διαπίστωσα το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια δεν υπάρχει μόνο στις ακτές. Διαχέεται σε όλο τον Παγασητικό. Οι φωτογραφίες από σκάφος που κάναμε αυτοψία το πιστοποιούν».

Μειώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες!

Επιπτώσεις και στον τουρισμό έχει το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια. Συγκεκριμένα ο δήμος Βόλου έκρινε ότι 6 από τις συνολικά 11 ακτές του κρίνονται ακατάλληλες και κατέβασε τις γαλάζιες σημαίες!

Οι ακτές που επηρεάστηκαν είναι οι Πλάκες, Άναυρος, Αλυκές, Αμφάνες, Αμαρυλλίδα και Κριθαριά.

Η απόφαση του δήμου είναι προσωρινή και έγινε για να προστατευτούν οι λουόμενοι όσο και του προγράμματος της «Γαλάζιας Σημαίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε η εκδίκηση του Πούτιν-Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Κούρσκ (Ολγκόβκα) παράλληλα με την αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ποια τρομερή μέθοδο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μονάδες σε Ντονμπάς και Κούρσκ εξοντώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς-Κίνδυνος...
Οδησσός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο μαζικότερος ρωσικός βομβαρδισμός του πολέμου! Σε «νεκροταφείο» μετατράπηκε η Οδησσός-Χτυπήθηκαν οι πύργοι Boyko (Βίντεο)

Σε νεκροταφείο οχημάτων μετατράπηκε η ουκρανική πόλη της Οδησσού εξαιτίας της εκτενούς καταστροφής οχημάτων και φορτηγών