Κοινωνία

Τήλος: «Δεν μπορεί να επιβιώσει ένα βρέφος με γάλα με θαλασσινό νερό»

Ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντά ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και εξηγεί γιατί.

Η δήμαρχος του νησιού, την ημέρα της διάσωσης, έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι «Ένα προσφυγόπουλου 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα...».

Ωστόσο, ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας είναι κατηγορηματικός ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Η ανάρτηση

«Με ρωτάτε πολλοί: Είναι δυνατόν ένα μωρό να πίνει τρεις μέρες γάλα φτιαγμένο από θαλασσινό νερό και να ζει; Η απάντηση είναι ΌΧΙ.

Ένα μωρό 50 ημερών ας υποθέσουμε ότι είναι γύρω στα 4,5 κιλά (αν είναι 4 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα). Καταναλώνει περίπου 500 ml την ημέρα υγρά. Αν αυτά είναι από θαλασσινό νερό αυτό έχει 35 γραμμάρια στο 1 λίτρο αλάτι. Από αυτά περίπου πάνω από το 10γρ είναι Νάτριο.

Συνεπώς ένα μωρό που θα καταναλωνε τόση μεγάλη ποσότητα Νατρίου, δοθέντως ότι έχει όγκο αίματος κάτι λιγότερο από 360 ml (και σχεδόν 3,5 lt συνολικά υγρά στο σώμα του) , μέσα σε ΛΙΓΕΣ ΏΡΕΣ, όχι μέρες, θα είχε φτάσει σε σοβαρή υπερνατριαιμία που θα του έκανε λήθαργο, σοβαρή αφυδάτωση και σπασμούς με αιμορραγία στον εγκέφαλο και σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσικό πλέον το Νόβγκοροντσκοε στην Α. Ουκρανία-Θα μπουν στο Κίεβο οι Ρώσοι ενώ οι Ουκρανοί θα είναι ακόμη στο Κούρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα χτυπά το Κίεβο και την Δύση αντιστρέφοντας το “ σχέδιο Κούρσκ” με προέλαση στην Ουκρανία για να αναγκάσει σε...