Κοινωνία

Συναγερμός στην Γαύδο: Καθημερινά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί

Στο υδρευτικό σύστημα και το ανύπαρκτο αποχετευτικό φαίνεται ότι ευθύνεται η έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Ο γιατρός περιφερειακού ιατρείου Γαύδου, Β. Αμβροσιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» σήμερα Τρίτη (20.08.2024) για τα δεκάδες κρούσματα στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας έρχονται πάρα πολλά κρούσματα στο ιατρείο. Σίγουρα 20 με 30 κάθε μέρα και πόσα ακόμη που μας παίρνουν τηλέφωνο. Το 2022 δεν είχαμε αυτο το πρόβλημα. Πέρσι ξεκίνησε το ίδιο θέμα απλά νωρίτερα, τον Ιούλιο. Πρέπει να ελεγχθεί το τι γίνεται με τους βόθρους και την ύδρευση», τόνισε.

Και συνέχισε: «Δεν έχει τόσο να κάνει με τους κατασκηνωτές. Υπάρχει υποψία ότι οι βόθροι του νησιού επικοινωνούν με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να έχει πρόσβαση σε πηγές και πηγάδια. Έχουμε πολλή δουλειά, κάποιοι έρχονται μέσα στη νύχτα και τους κρατάμε στο ιατρείο.

Είμαστε σε επικοινωνία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Περιμένουμε να στείλουν άτομα να ερευνήσουν το από που προκλήθηκε το πρόβλημα. Μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν, θα εξαλειφθεί και το πρόβλημα μέχρι του χρόνου», δήλωσε ο γιατρός της Γαύδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Εξωφρενικό: Τα ελληνικά σχέδια για αναβάθμιση των λιμανιών στα νησιά του Αιγαίου εξοργίζουν την Τουρκία- Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει κρίσιμες παρεμβάσεις σε πάνω από 30 λιμάνια, από τα Διαπόντια Νησιά έως το...