Κοινωνία

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι 3 στη Χαλκιδική: Διαμάχη κυκλωμάτων «βλέπουν» οι Αρχές

Διαμάχη κυκλωμάτων «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής.

Η παρουσία των 7 Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά, επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. Κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Έχουν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο που ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η «ομάδα ασφαλείας» του μπαρ της Χαλκιδικής, προσεγγίζει την παρέα των θαμώνων από τη Βουλγαρία, το βράδυ της Παρασκευής. Αμέσως αρχίζουν να λογομαχούν και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι θαμώνες έντρομοι απομακρύνονται τρέχοντας και το μαγαζί αδειάζει.

Οι δύο ομάδες εκτοξεύουν καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Ένας από τους άνδρες της ασφάλειας του μαγαζιού βγάζει πιστόλι και πυροβολεί.

Ένα δεύτερο βίντεο πριν τους πυροβολισμούς, αποτυπώνει την παρέα των 7 πελατών από τη Βουλγαρία, να επιτίθεται με μανία στον συμπατριώτη τους και ιδιοκτήτη του beach bar.
 

Η εν λόγω συμπλοκή χαρακτηρίζεται ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση και για αυτό άλλωστε τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με τις αρχές της Βουλγαρίας. Η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε για τα ονόματα των συλληφθέντων και των ατόμων που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή, ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και αστυνομικοί σύνδεσμοι στη Σόφια στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στη Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός Νονού της νύχτας στη Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.

Οι τρεις μπράβοι, που έφτασαν στο σημείο και συνεπλάκησαν με την παρέα που προκάλεσε το επεισόδιο και πυροβόλησαν 5-6 φορές μέσα στο μαγαζί, τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν στο χέρι, διαφεύγουν. Οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής. Ο ένας είχε εμπλακεί το 2021 σε πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονική και ο δεύτερος σε υποθέσεις προστασίας ενώ ήταν και μέλος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων. Την ίδια ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί 4 κάλυκες των 0,25 και 0,32 χιλιοστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ