Κοινωνία

Κόβουν βασικές ανάγκες οι Έλληνες-Γεμάτες οι παραλίες σε όλη την χώρα αλλά άδειες οι ταβέρνες και τα εστιατόρια

Όνειρο έγιναν τελικά φέτος οι διακοπές για χιλιάδες Έλληνες πολίτες, λόγω κυρίως της τεράστιας ακρίβειας ενώ οι μισθοί είναι επιπέδου 2009.

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), αποτυπώνει μια οδυνηρή πραγματικότητα: Ένας στους 2 καταναλωτές δηλώνει ότι δεν θα κάνει φέτος διακοπές, ενώ το 32% δηλώνει ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά αυτές θα είναι λιγότερες ημέρες. Την ίδια ώρα, τις ανατιμήσεις σε κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων άμεσα συνδεδεμένων με τις καλοκαιρινές αποδράσεις,  αποτυπώνουν και στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούνιο 2024.

Είναι γεγονός πλέον ότι οι Έλληνες τουρίστες, δεν πηγαίνουν πλέον να φάνε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής όπου διαμένουν, ενώ δεν ψωνίζουν σουβενίρ στο βαθμό που το έκαναν τα άλλα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα φέρονται να είναι πιο ευχάριστα για τα ξενοδοχεία,  οι επιχειρήσεις των οποίων παρουσιάζουν υψηλότατες πληρότητες αυτή την περίοδο, αλλά ο κλάδος της εστίασης, και ορισμένοι άλλοι κλάδοι δεν τα πάνε καθόλου καλά ( ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα και σουβενίρ).

Ας ξεκινήσουμε από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, τα οποία   δεν θα είναι πια προσβάσιμα για διακοπές στους Έλληνες, αφού τα εισιτήρια για μία οικογένεια Τεσσάρων ατόμων με αυτοκίνητο εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη.

Φέτος οι τιμές είναι απλησίαστες και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα σε τρίστερα, τετράστερα και πεντάστερα δύσκολα υπάρχει δωμάτιο κάτω από 200 ευρώ.

Έξι διανυκτερεύσεις σε ένα πεντάστερο έχουν 10.568 ευρώ για ένα ζευγάρι, δηλαδή 1761 ευρώ η βραδιά, ενώ σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο έχουν 2.848 δηλαδή ευρώ, δηλαδή 475 ευρώ η νύχτα. Για δωμάτιο με θέα θάλασσα 2.857 και στα 3 αστέρια η τιμή με την βραδιά να βγαίνει στα 476 η βραδιά.

Στην Σαντορίνη τα 6 βράδια για ένα ζευγάρι θα βγουν στα 1.308 ευρώ, δηλαδή η κάθε νύχτα στα 218 ευρώ, για ένα δωμάτιο με θέα θάλασσα σε πεντάστερο 6 βράδια στα 1.749. Στην Σαντορίνη σε ένα τετράστερο κατάλυμα, που έχει εκτός κρεβατιών και καναπέ, κρεβάτι, στα 3 αστέρια η τιμή πάει στα 1.428 ανά βράδυ, δηλαδή στα 238 το βράδυ.

Οι διακοπές στα νησιά του Αιγαίου θα γίνουν σταδιακά το αποκλειστικό προνόμιο για λίγους οικονομικά ισχυρούς

Την ίδια περίοδο, νησάκια, και βίλες στα νησιά μας  πουλιούνται σε “επενδυτές από το εξωτερικό”, κάτι που λαμβάνει χώρα και οικίες στην ηπειρωτική Ελλάδα ( Πελοπόννησο και Χαλκιδική).

Δεν πρέπει να αφεθεί αυτή η καταστροφικά απαισιόδοξη κατάσταση στην τύχη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακούσουμε μόνο ευχολόγια από τους υπεύθυνους.

Πρόκειται για την εμφάνιση του τέρατος της ακρίβειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, από το πιο μικρό χωριό έως την Αθήνα και τα νησιά μας, και αυτό θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο αλλά και τον χειμώνα που έρχεται.    

Χωρίς γενναίες αποφάσεις και σχέδιο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δούμε καταστάσεις που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, αλλά μάλλον αυτό είναι το σχέδιο των ελίτ στην ΕΕ, που διαλύουν τα πάντα στην κυριολεξία.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...