Κοινωνία

Μενδώνη: Το συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Αντώνη Αντύπα - Το ελληνικό θέατρο του οφείλει πολλά

Πληροφορούμενη τον θάνατο του καταξιωμένου σκηνοθέτη, η Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αντώνης Αντύπας, που μας άφησε σήμερα, υπήρξε σπουδαίος, ολοκληρωμένος θεατράνθρωπος. Σε όλες του τις διαστάσεις. Πρωτίστως, ασφαλώς, ως σκηνοθέτης, που αξιοποίησε τη γερή σκευή που απέκτησε ως μαθητής του Καρόλου Κουν για να ανανεώσει ριζικά, στη γόνιμη πεντηκονταετή διαδρομή του, την σκηνοθετική οπτική, ανεβάζοντας κλασικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, αλλά και συστήνοντας νέους δημιουργούς στο ελληνικό κοινό.


Στον Αντώνη Αντύπα οφείλουμε εμβληματικές παραστάσεις έργων του Γιουτζήν Ο΄ Νιλ, του Άρθουρ Μίλερ, του Τενεσί Ουίλιαμς, αλλά και του Χάρολντ Πίντερ και του Μπράιαν Φρίελ.

Με την ίδρυση του Απλού Θεάτρου και της Νέας Σκηνής του Απλού Θεάτρου, ο Αντώνης Αντύπας δημιούργησε σχήματα στα οποία συνεργάστηκε με καταξιωμένους ερμηνευτές και ανέδειξε νέους. Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή του στην Τέχνη, που δεν περιορίστηκε στη σκηνοθετική διεύθυνση, αλλά επεκτάθηκε με επιτυχία στη σύνολη καθοδήγηση και τον πετυχημένο και διαρκή πειραματισμό με νέες τεχνικές, πρόσωπα και μεθόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ελληνικό θέατρο, στο οποίο κληροδοτεί αναγνωρισμένη και ενεργό επίδραση, του οφείλει πολλά.

Στη σύντροφό του Ελένη Καραΐνδρου, την οικογένειά του, τους πολλούς ομοτέχνους, φίλους και μαθητές του απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

πλήγματα στο Κίεβο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Χάος στην ουκρανική πρωτεύουσα! Η Μόσχα χτύπησε το Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους KN-23 της Β. Κορέας προκαλώντας τρομερή καταστροφή (Βίντεο)

Τουλάχιστον 5 ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγες ώρες στην επικράτεια της πόλης, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική...