Κοινωνία

Ρόδος: Αστυνομικός αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι και έσωσε 79χρονη που καλούσε σε βοήθεια

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στο νησί της Ρόδου κατάφερε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να σώσει 79χρονη γυναίκα η οποία διέμενε μόνη της σε διαμέρισμα και η οποία ήταν τραυματισμένη και ανήμπορη να κινηθεί.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το περιστατικό δημοσιοποίησε με επιστολή του στην Περιφερειακή Γενική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας, ευχαριστώντας έτσι και δημόσια, τον αστυνομικό Βασίλειο Ξενοφώντα για αυτή του την πράξη η οποία στάθηκε σωτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επιστολή του ο γιος της 79χρονης επισημαίνει:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τα θερμά μου συγχαρητήρια, προς το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα στον αστυνομικό Βασιλείου Ξενοφώντα που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ Ρόδου, καθώς στις αρχές Ιουλίου και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πρωινές ώρες ενημερώθηκε απο ενοίκους της πολυκατοικίας όπου διαμένει η μητέρα μου Π. Σ. ηλικίας 79 ετών ότι καλούσε σε βοήθεια.

Άμεσα ο αστυνομικός περνώντας απο μπαλκόνι σε μπαλκόνι, κατάφερε να βρεθεί στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου της μητέρας μου και να εισέλθει απο ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας,όπου και την εντόπισε στον διάδρομο της οικίας της πεσμένη έχοντας σπάσει το ισχίο της, μη μπορώντας να φτάσει το τηλέφωνο και να καλέσει σε βοήθεια καθώς εγώ βρισκόμουν εκτός Ελλάδος. Τελικά της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ για την μεταφορά της στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου.

Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να αναδεικνύονται και να επικροτούνται δημόσια, καθώς ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σώμα της Ελληνικής αστυνομίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ-Η Χεζμπολάχ εκκένωσε το αρχηγείο της στην Βυρητό-Σε ύψιστη ετοιμότητα όλες οι βάσεις του Ισραήλ

Ομάδα Ισραηλινών χάκερ κτύπησε το Ιράν- Μπάιντεν και Νετανιάχου συντονίζουν τις δυνάμεις τους πριν την τελική ώρα-Οι...