Κοινωνία

Σάμος: Ταχύπλοο με 23 αλλοδαπούς εντόπισε το Λιμενικό - Συνελήφθη ο διακινητής μετά από καταδίωξη

Χθες το πρώι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιανατολικές ακτές της Σάμου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο και έκανε υποδείξεις στον χειριστή του για να σταματήσει, ωστόσο εκείνος δεν δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές του λιμενικού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και ακινητοποίηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού περισυνέλεξε τους είκοσι τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου (10 άντρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ-Η Χεζμπολάχ εκκένωσε το αρχηγείο της στην Βυρητό-Σε ύψιστη ετοιμότητα όλες οι βάσεις του Ισραήλ

Ομάδα Ισραηλινών χάκερ κτύπησε το Ιράν- Μπάιντεν και Νετανιάχου συντονίζουν τις δυνάμεις τους πριν την τελική ώρα-Οι...