Κοινωνία

Τέμπη: Γιατί οι δικαστικές Αρχές άφησαν προσωρινά ελεύθερο τον σταθμάρχη Λάρισας-Το παρασκήνιο της αποφυλάκισης του

Με τον σταθμάρχη Λάρισας εκτός, πλέον δεν βρίσκεται κανένας κατηγορούμενος για το δυστύχημα στα Τέμπη στη φυλακή, μέχρι τη δίκη τουλάχιστον, με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης να εξηγούν το παρασκήνιο της απόφασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Star, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως «ο σταθμάρχης σε έναν μήνα από τώρα θα αποφυλακιζόταν γιατί θα είχε παρέλθει το 18μηνο. Μέχρι τη δίκη τουλάχιστον και θα είχε αποφυλακιστεί χωρίς όρους». Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της απόφασης, είναι ότι οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη, υπάρχουν 40 κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης, την ώρα που η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μάλιστα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες, χωρίς να έχει αποκλειστεί το σενάριο να ασκήσει νέες ποινικές διώξεις σε άτομα, τα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται στο δυστύχημα των Τεμπών.

Σε ό,τι αφορά στη δίκη, θα γίνει, όπως αναφέρει το Star, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου-ISW: Ο Πούτιν σπρώχνει τον Χαμενεί να κτυπήσει με πάταγο το Ισραήλ που έκανε "αεροπορική επιδρομή" στην Τεχεράνη

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη-Οι Ιρανοί στον ΟΗΕ ανέφεραν...