πανώλη
Κοινωνία

Δεν θα μείνει αιγοπρόβατο ζωντανό! Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα και σε κτηνοτροφικές μονάδες της Ηλείας

Σε εφιάλτη τείνει να μετατραπεί η πανώλη των αιγοπροβάτων για τους κτηνοτρόφους της χώρας, καθώς δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου σε ισάριθμες κτηνοτροφικές μονάδες του νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το patrisnews.gr, τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην περιοχή του Βαρθολομιού, του Δήμου Πηνειού και στη Νεμούτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, συντονίζει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την θανάτωση των ζωών και την μετέπειτα ταφή τους σε συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και τα δύο ζώα προέρχονται από τη Λάρισα, περιοχή δηλαδή όπου είχαν εντοπιστεί αρκετές εστίες κρουσμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η πανώλη και στην Ηλεία.

Αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου ο κ. Κοροβέσης μαζί με την Διευθύντρια Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Παναγιώτα Σπυροπούλου, αναμένεται να μεταβούν στις κτηνοτροφικές μονάδες, όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...