Κοινωνία

Δεν έχει τέλος η μάχη με τη φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών- Ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα το 112 (Βίντεο)

Η Πυροσβεστική πάλεψε όλη νύχτα με τις φλόγες ενώ εξακολουθεί να επιχειρεί στο Αχλαδοχώρι Σερρών.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει για 15η συνεχόμενη ημέρα στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής και τα ξημερώματα αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και «κατέβηκε» προς τα κάτω. Η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, τέσσερα χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι.

Τα ξημερώματα σήμανε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Η κινητοποίηση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες κρατούν τη φωτιά μακριά από το χωριό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων του Νόμου και εθελοντές από το Αχλαδοχώρι και τον ΟΦΚΑΘ. Εναέρια μέσα, αεροσκάφη Canadair, μέχρι το μεσημέρι και ελικόπτερα μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν χθες αφού το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολο με την περιοχή να είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη.

Τις προηγούμενες ημέρες ακούγονταν να σκάνε νάρκες και χειροβομβίδες του Β παγκοσμίου πολέμου στη περιοχή της φωτιάς. Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες πολλών χιλιομέτρων με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιντικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του στρατού ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρα του Δήμου Σερρών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Π.Υ. Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροΐων με πεζοπόρα τμήματα αλλά και Δασοκομάντων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Η φωτιά έχει περάσει και στο έδαφος της Βουλγαρίας όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ενώ η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη καθώς έχουν καεί πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής έκταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...