Η ζωή έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να βάζει στους ανθρώπους εμπόδια, τα οποία πολλές φορές απειλούν ακόμη και την ίδια τους την ύπαρξη. Κατά τα χρόνια έχουν καταγραφεί πολλές ιστορίες στις οποίες άνθρωποι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιβιώσουν από τις τρικλοποδιές που τους έβαλε το σύμπαν.
Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποιους πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους, οι οποίοι τα έβαλαν με τις πιθανότητες και εν τέλει κατάφεραν να επιβιώσουν από σίγουρο θάνατο. Πάμε λοιπό να δούμε 10 άτομα που έπρεπε να είχαν πεθάνει, αλλά ξέφυγαν από τον χάρο την τελευταία στιγμή!
Το Θαύμα με την Αεροσυνοδό
Ξεκινάμε την λίστα με την Βέσνα Βούλοβιτς, η οποία έπεσε από υψόμετρο 33 χιλιάδων ποδιών, δηλαδή περίπου 10 χιλιομέτρων), αλλά προς έκπληξη όλων κατάφερε να επιβιώσει. Συνήθως τέτοιες πτώσεις εγγυούνται ταξίδια χωρίς επιστροφή στον άλλον κόσμο, ωστόσο η Σερβίδα αεροσυνοδός φαίνεται πως αρνήθηκε την πρόσκληση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από αρχή. Το 1972 το αεροσκάφος της πτήσης JAT Flight 367 εξερράγη σε υψόμετρο 33.333 ποδιών. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η Βούλοβιτς -αεροσυνοδός στην τότε πτήση- ήταν η μόνη επιζώσα. Τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός της, όμως έπειτα έζησε μία κανονική ζωή και μάλιστα κέρδισε και μία θέση στο Βραβείο Γκίνες για την τρομερή εμπειρία της.
Ο Ναυαγός Ψαράς
Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για τον Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, ο οποίος έζησε τον γολγοθά που παρουσιάζει η ταινία ο Ναυαγός. Ο Αλβαρένγκα ήταν ψαράς από το Ελ Σαλβαδόρ και το 2012 μαζί με άλλους ψαράδες από την χώρα του ξεκίνησαν για μία συνηθισμένη βαρκάδα για να βρούνε ψάρια.
Για κακή τους τύχη όμως, οι ψαράδες βρέθηκαν εντός μίας πανίσχυρης καταιγίδας που μετακίνησε με μανία την ψαρόβαρκά τους. Ως αποτέλεσμα, η θάλασσα τους ξέβρασε σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι περισσότεροι θα τα είχαν παρατήσει, αλλά ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα ήταν αποφασισμένος να ζήσει. Για 438 ημέρες τρεφόταν κυρίως με ψάρι, χελώνες και πουλιά και τελικά μετά από 14 μήνες διασώθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του.
Ο Αγαπημένος των Αστραπών
Ο Ρόι Σάλιβαν έμεινε στην ιστορία ως «ο Άνθρωπος-Αλεξικέραυνο» και όχι άδικα, αφού κατά την διάρκεια της ζωής του είχε με ιδιαίτερη σχέση με τις αστραπές. Από την στιγμή της γέννησής του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1912, μέχρι και τον θάνατό του το 1983 ο Σάλιβαν είχε χτυπηθεί από συνολικά 7 κεραυνούς. Εξαιτίας αυτού τοποθετήθηκε στο βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος που επιβίωσε από τις περισσότερες αστραπές στην ιστορία.
Φυσικά τα πλήγματα από κεραυνούς δεν ήταν ανώδυνα. Οι αστραπές άφησαν φυσικά τραύματα στον Σάλιβαν για όλη του την ζωή. Ο κόσμος ήταν πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ικανότητα του Αμερικανού να επιζεί από αυτό το φονικό φαινόμενο της φύσης, για αυτό και η ιστορία του Σάλιβαν σίγουρα θα μείνει στις μνήμες των ανθρώπων για πολλά χρόνια.
Ο Άνθρωπος που Θάφτηκε Ζωντανός
Στην συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Μισελίνα Λεβαντόφσκα, η ιστορία της οποίας συνέβη πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2011 στην Πολωνία. Η Λεβαντόφσκα έζησε στιγμές τρόμου όταν την απήγαγε ο πρώην σύντροφός της, την έδεσε με κόλλα και την έθαψε σε ένα απομακρυσμένο δάσος.
Κάνοντας πραγματικά το αδιανόητο, η Λεβαντόφσκα αποφασισμένη να ζήσει κατάφερε να βγει από τον πρόχειρο τάφο που της έθαψε ο πρώην της και να επιβιώσει. Η ιστορία της πραγματικά μας προκαλεί ανατριχίλα και όχι άδικα. Μας δείχνει πως η επιθυμία για ζωή κάνεις τους ανθρώπους πολύ πιο δυνατούς.
Η Μόνη Επιζούσα
Όταν το αεροπλάνο της συνετρίβη στην καρδιά του Αμαζονίου, η Γιουλιάνε Κέπκε γνώριζε πολύ καλά πως οι πιθανότητές της να επιβιώσει ήταν απειροελάχιστες. Και όμως, αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα, η 17χρονη τότε Κέπκε εξέπληξε τον κόσμο και κατάφερε να ζήσει μία μεγάλη ζωή.
Το 1971 το αεροπλάνο της Γιουλιάνε Κέπκε συνετρίβη στον τροπικό Αμαζόνιο, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της έφηβης Κέπκε. Αποφασισμένη να ζήσει, η μικρή Γερμανίδα κατάφερε να επιβιώσει για 11 ημέρες στην ζούγκλα της νότιας Αμερικής πριν τελικά διασωθεί. Η ιστορία της φυσικά και έγινε πρωτοσέλιδο σε κάθε εφημερίδα.
Εγκλωβισμένος Κάτω από την Θάλασσα
Ο Νιγηριανός μάγειρας Χάρισον Οκένε είχε και αυτός μία πολύ τρομαχτική εμπειρία, όταν εγκλωβίστηκε εντός ενός πλοίου που βυθίζονταν το 2013. Το σκάφος βρίσκονταν 30,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και ήταν αναποδογυρισμένο. Φυσικά κάτω από αυτό δεν υπήρχε και πολύ αέρας, ίσα ίσα για να επιβιώσει ο Οκένε για κάποιες ημέρες.
Ο Νιγηριανός κρατήθηκε στην ζωή για 3 ολόκληρες ημέρες, στο κρύο νερό του ωκεανού και δίπλα στα άψυχα σώματα του πληρώματός του. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο Οκένε βρέθηκε τελικά από μία ομάδα δυτών που είδε το αναποδογυρισμένο σκάφος.
Παγιδευμένος στα Βράχια
Η επόμενη ιστορία ανήκει στον Άρον Ράλστον και είναι τόσο απίστευτη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της ταινίας 127 Ώρες. Το αληθινό περιστατικό έλαβε χώρα στο φαράγγι της πολιτείας Γιούτα το 2003 και πραγματικά ήταν ότι πρέπει για μία ταινία δράματος και θρίλερ.
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια πεζοπορίας του Ράλστον στο Blue John Canyon όταν ένας μεγάλος βράχος έπεσε πάνω του, εγκλωβίζοντας το πόδι του και μη επιτρέποντας στον ίδιο να κουνηθεί. Ο Ράλστον ήταν ουσιαστικά παράλυτος, δεν μπορούσε να μετακινηθεί και κατ' επέκταση ακόμη και ο ίδιος ήταν σίγουρος πως θα πεθάνει στο ίδιο ακριβώς σημείο. Κάποια στιγμή όμως πήρε την σκληρή απόφαση να ακρωτηριάσει το ίδιο του το πόδι, μιας και αυτή ήταν η μόνη λύση σωτηρίας. Και έτσι έκανε ο Ράλστον, επιβεβαιώνοντας πως το αίσθημα επιβίωσης σε βοηθά να κάνεις πράγματι που νόμιζες ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις ποτέ.
Κολλημένη στον Αέρα
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, περισσότερο γνωστό ως paragliding, είναι ένα αρκετά αγωνιώδες άθλημα που σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους. Το 2007 το paragliding παρά λίγο να στερήσει την ζωή της Έβα Βισνίερσκα όταν η ίδια συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτού του σπορ στην Αυστραλία.
Κατά την διάρκεια του αγώνα μία τεράστια καταιγίδα παρέσυρε την Βισνίερσκα, ανυψώνοντάς την στα 32.000 πόδια (10 χιλιόμετρα), δηλαδή σε υψόμετρο στο οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ανθρώπους να επιβιώσουν. Παρά τις αμέτρητες δυσκολίες, όπως την έλλειψη οξυγόνου και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η Βισνίερσκα κατάφερε να επιβιώσει εντυπωσιάζοντας τους πάντες.
Ο Γιατρός που Αυτο-Χειρουργήθηκε
Η Ανταρτική είναι ένα πολύ σκληρό μέρος, ειδικά τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου υποδομές σε αυτήν την κρύα περιοχή του πλανήτη μας. Ο Λεονίντ Ρογκόζοφ γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς εκεί. Το 1961, όντας ο μόνος Σοβιετικός γιατρός στην ομάδα του, ο Ρογκόζοφ αναγκάστηκε να χειρουργήσει τον ίδιο του τον εαυτό για να επιβιώσει.
Για να καταλάβετε πόσο επίπονη ήταν η όλη διαδικασία να αναφέρουμε πως ο Ρογκόζοφ υπέφερε από οξεία σκωληκοειδίτιδα. Η μόνη βοήθεια που δέχτηκε ήταν από έναν συμπατριώτη του οδηγό, ο οποίος του κρατούσε έναν μικρό καθρέπτη για να βλέπει το σημείο που χειρουργούσε. Παρά το τρομερά υψηλό επίπεδο δυσκολίας της εγχείρησης, ο Ρογκόζοφ κατάφερε να επιβιώσει, σώζοντας τον ίδιο του τον εαυτό.
Χαμένος στην Αυστραλία
Για το τέλος κρατήσαμε μία ιστορία που ακούγεται πραγματικά σαν σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ. Ο Ρίκι Μέτζι ξεκίνησε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητό του στην Αυστραλία του 2006, ωστόσο το όχημά του τα τίναξε κατά την διάρκεια της διαδρομής, αφήνοντας τον ίδιο στην μέση του πουθενά κατά την διάρκεια ενός αφόρητου καύσωνα.
Ο Μέτζι βρίσκονταν συγκεκριμένα στην απομακρυσμένη περιοχή Άουτμπακ της Αυστραλίας, η οποία μοιάζει πραγματικά με κάποια στέπα της Αφρικής. Φυσικά το κινητό του Αυστραλού δεν έπιανε πουθενά σήμα, για αυτό και έπρεπε να τα βγάλει πέρα μόνος του.
Σαν από θαύμα τα κατάφερε και μετά από 71 ημέρες ένας διερχόμενος μοτοσικλετιστής τον εντόπισε και τον διέσωσε. Ο Μέτζι έπρεπε να κάνει τα απίστευτα για να επιβιώσει, όπως π.χ. να τραφεί από νεκρά ζώα που έβρισκε στον δρόμο. Η ιστορία του μέχρι και σήμερα μας κάνει να ανατριχιάζουμε.