Κοινωνία

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να δίνουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα για τον έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου, στο όρος Όρβηλος, πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής κι έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000 στρέμματα δάσους.

Οι απρόβλεπτες ριπές αέρα αναζωπύρωσαν τις εστίες της φωτιάς οι οποίες φτάνουν μέχρι και πίσω από την κορυφογραμμή και το έδαφος της Βουλγαρίας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη γειτονική χώρα.

Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν εδώ και τρεις μέρες και από την Ελλάδα, μόνο όμως μέσα από ένα μονοπάτι κι όχι εκεί που είναι ναρκοθετημένη περιοχή και υπάρχει κίνδυνος.

Συνολικά 28 πυροσβέστες, είκοσι από την Π.Υ. Σερρών και τα κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Κάτω Ποροίων και οχτώ Δασοκομάντος της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...