Κοινωνία

Λάρισα: Τιμήθηκαν οι κτηνίατροι που επιστρατεύθηκαν για την πανώλη

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο Υφυπουργός Χρήστος Κέλλας και ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ευχαρίστησαν όλους τους κτηνιάτρους για την συγκινητική συμμετοχή τους στην γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αλλά και το ζήλο που έδειξαν, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι δε εξ αυτών, όπως αποκάλυψε ο κ. Στρατάκος «χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο στη Λάρισα για τις πρώτες βοήθειες», σύμφωνα με την ερτ

Δημ. Κουρέτας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έκανε λόγο «για μία συγκινητική προσπάθεια από την πλευρά των κτηνιάτρων, να περιορίσουν δραστικά και άμεσα την ζωονόσο», ενώ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της εκδήλωσης την χαρακτήρισε ως «μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις σημαντικές υπηρεσίες των κτηνιάτρων».

Χρ. Κέλλας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο σε περίπου 300.000 ζώα, χάρη στον αγώνα των κτηνιάτρων».

Γ. Στρατάκος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γ. Στρατάκος, απευθυνόμενος προς τα τιμώμενα πρόσωπα ανέφερε: Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο αγώνας και η μάχη με τον ιό και τον χρόνο συνεχίζεται. Πολλοί από εσάς απαντήσατε θετικά και θα συμμετάσχετε εθελοντικά την επόμενη εβδομάδα στην όλη προσπάθεια. Αύριο θα ανακοινώσουμε ίσως ένα ακόμη κρούσμα που θα βάλει πολλά ζώα ακόμα, στις ζώνες επιτήρησης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ξεκινούσατε κάθε μέρα με χαμόγελο και αυτό μας γεμίζει κουράγιο. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο. Όλα αυτά που ζήσαμε εδώ στη Λάρισα και την Θεσσαλία θα πρέπει να αποτελέσουν διδάγματα και για την πολιτική ηγεσία για να δούμε πως θα αποτρέψουμε στο μέλλον ένα αντίστοιχο φαινόμενο. Μεταφέρω τις ευχαριστίες του υπουργού κ. Τσιάρα που βρίσκεται στην Κρήτη για μια άλλη υποχρέωση».

Ο κ. Στρατάκος συνεχάρη τον Δημ. Κουρέτα για την εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών και επανέλαβε για μία ακόμη φορά την άριστη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια.

*Πριν την εκδήλωση, συνεδρίασε για μία ακόμη φορά στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Συντονιστικό Όργανο, παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, των εποπτευόμενων φορέων και της Περιφέρειας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...