Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε ταυτότητες και έκλεβε τα θύματά της μέσω διαδικτύου

Ένας 45χρονος και τρεις 24χρονοι, κατηγορούνται από τις αρχές για εγκληματική οργάνωση, απάτη με υπολογιστή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα τετελεσμένη και σε απόπειρα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ο 45χρονος αποκτούσε, αρχικά, πρόσβαση σε ηλεκτρονικές τραπεζικές εφαρμογές των παθόντων και στη συνέχεια, με τα στοιχεία ταυτότητας και τον αριθμό κλήσης των κινητών τηλεφώνων τους, προέβαινε με τη συνδρομή των δύο 24χρονων, σε κατάρτιση πλαστών δελτίων ταυτότητας. Ακολούθως μετέβαινε σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπου ενεργοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις με τα στοιχεία των θυμάτων και κατόπιν πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των παθόντων σε λογαριασμό στον οποίο είχε πρόσβαση η 24χρονη συνεργός τους. Από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2023, με τη μέθοδο αυτή, απέσπασαν από τέσσερις παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.594 ευρώ.

Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα σε βάρος του 45χρονου και ενός 24χρονου έχει σχηματισθεί, στο παρελθόν, δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για αντίστοιχη εγκληματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ