Κοινωνία

«Τον βρήκα νεκρό στην πλατεία, ήταν φίλος με όλο το χωριό»- Εξομολογείται γνωστός του 64χρονου που δολοφονήθηκε στην Αρκαδία

Ενώ η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 64χρονου από τον Άγιο Πέτρο της Κυνουρίας στην Αρκαδία πρόκειται να αναδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συνέβη ο φονικός καβγάς, και φίλος του θύματος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν τον άτυχο Νίκο μόλις έμαθε τι συνέβη.

Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr την εικόνα που αντίκρυσε μόλις έφτασε στην πλατεία του χωριού.

«Με πήρε τηλέφωνο ο ανιψιός μου και μου είπε τι είχε συμβεί. Σηκώθηκα και πήγα και τον βρήκα νεκρό στην πλατεία του χωριού. Ο άνθρωπος ήταν πεσμένος κάτω και νεκρός. Όταν πήγα εγώ δεν είχε αίματα. Ήταν και ο άλλος εκεί και ήταν πολύ μεθυσμένος. Δεν ξέρω τι έγινε πριν, αν υπήρξε καβγάς ή έπαθε κάτι άλλο. Ο Νίκος ήταν φίλος με όλο το χωριό. Η κοπέλα είναι από εδώ και ο άλλος ήταν γαμπρός εδώ. Αλλά δεν είχαν σπίτι στο χωριό, είχαν έρθει για βόλτα», λέει ο κάτοικος του Αγίου Πέτρου.
 

Παράλληλα, αρκετοί κάνουν λόγο για ένα καβγά που δεν είχε σχέση με το γλέντι της βάφτισης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος δεν ήταν καλεσμένος και απλά περνούσε από την πλατεία προτού έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το ζευγάρι.

 

«Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός» έλεγε ο άνδρας που τον ξυλοκόπησε



Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το ζευγάρι που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 64χρονου στο χωριό Άγιος Πέτρος της Αρκαδίας.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία του χωριού τα ξημερώματα της Κυριακής με δράστες ένα ζευγάρι που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Νίκο Μαστραντώνη μετά το τέλος μιας βάφτισης όπου ήταν όλοι καλεσμένοι.

Αφού, μάλιστα, ο 64χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του, ο άνδρας που τον ξυλοκόπησε φέρεται να είπε «ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός» σε φίλο του θύματος όταν τον ρώτησε «πέθανε;».

«Εγώ κατέβηκα το πρωί και βλέπω τον δράστη τύφλα, ήταν πολύ μεθυσμένος. Δεν καταλάβαινε τι του γινόταν», είπε στο MEGA ο φίλος του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα είπε κάτι στη γυναίκα του δράστη με αποτέλεσμα αυτός σε κατάσταση μέθης να τον ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι δράστες αρχικά εγκατέλειψαν για λίγα λεπτά το θύμα αιμόφυρτο στην πλατεία, στη συνέχεια γύρισαν και τον αποτελείωσαν.

«Χθες το μεσημέρι έγινε μια βάφτιση στο χωριό μας και το γλέντι κράτησε 12 ολόκληρες ώρες. Οι καλεσμένοι ξεκίνησαν να τρώνε και να πίνουν από το μεσημέρι και σηκώθηκαν να φύγουν από το τραπέζι στις 02.00 τη νύχτα. Ήταν αναμενόμενο ότι κάτι κακό θα συμβεί γιατί ήταν πολύς ο κόσμος,μεγάλο το γλέντι και οι περισσότεροι ήταν μεθυσμένοι.Κατά τις 02.00 τη νύχτα έφυγε μια παρέα από το γλέντι και πήγε προς το καφενείο της πλατείας για να πιουν καφέ και να συνέλθουν από το μεθύσι.Εκεί, λοιπόν, το θύμα προφανώς φλέρταρε με μια γυναίκα από την παρέα κι ο άντρας της ενοχλήθηκε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί . Εκτός από τον άντρα της γυναίκας , σηκώθηκε κι άλλος από την παρέα και τον χτυπούσε κι εκείνος . Κάποια στιγμή τον άφησαν τον άνθρωπο μισολιπόθυμο στην πλατεία ενώ το θύμα είχε τις αισθήσεις του ακόμα , γιατί κάτι ψέλιζε. Αφού τον παράτησαν για λίγα λεπτά γιατί η γυναίκα του δράστη ήταν φοβισμένη και του φώναζε να σταματήσει και του ζητούσε να φύγουν,στη συνέχεια ξαναγύρισαν και τον αποτελείωσαν. Μάλιστα, ο δράστης όταν είδε το θύμα χωρίς τις αισθήσεις του, κατάλαβε τι έχει κάνει κι άρχισε να του φωνάζει να σηκωθεί. Ο άνθρωπος βέβαια είχε ήδη πεθάνει. Από όσο γνωρίζω , η γυναίκα με τον άντρα της έχουν αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο του Νίκου αλλά ήταν κι άλλος από την παρέα που τον χτύπησε…» είπε στο photothema.gr άνθρωπος που ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ