Κοινωνία

Σοκ στον Έβρο: Κατέληξαν άγρια άλογα λόγω λειψυδρίας – Κάτοικοι της περιοχής γέμισαν με μπιτόνια αυτοσχέδιες ταΐστρες

Τουλάχιστον δύο άλογα βρέθηκαν νεκρά και πολλά ακόμα εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης λόγω λειψυδρίας στον Έβρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τα άλογα βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες 20 μέρες στο Αινίσιο Δέλτα του Έβρου με τον τοπικό σύλλογο να κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο αφανισμού των πανέμορφων άγριων ζώων, ενώ, για τον ίδιο λόγο, κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το βόρειο τμήμα του Δέλτα προς τα ενδότερα του νομού Έβρου.

Η λειψυδρία, η εισχώρηση θαλασσινού νερού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να οδήγησαν στο θάνατο 2 άλογα από τα 200 που διαβιούν στην περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» ανέλαβαν δράση, με σκοπό την διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή, μεταφέροντας με ίδια μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο.

Στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν σήμερα κτηνίατροι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία στα νεκρά άλογα και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Συλλόγου άφησαν παράλληλα δεμάτια με άχυρο στην περιοχή που περνούν τα άγρια ζώα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ