Κοινωνία

Σάμος: Συνελήφθη διακινητής μετά από καταδίωξη - Περισυνελέγησαν 23 μετανάστες

Είκοσι τρεις αλλοδαπούς, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τρία ανήλικα, περισυνέλλεξε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/7) σκάφος του Λιμενικού, μετά από καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 21 ετών χειριστή του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν ως διακινητή.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νότιες ακτές της Σάμου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος του Λιμενικού για να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε τους 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στο ταχύπλοο (18 άντρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κλειστή ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 21 ετών αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...