Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, στις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας - Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν, πλέον, 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 9 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (το ενα συντονιστικό), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Κατά πληροφορίες, δεν απειλείται επίσης η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή του Σοφικού. 

«Η φωτιά ξεκίνησε από το δρόμο, πέρασε από ελαιώνα και μπήκε στο δάσος. Καίει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργιών, ελιές, πεύκα. Επιχειρούν εναέρια μέσα, όλοι είναι παρόντες. Η φωτιά πηγαίνει προς Επίδαυρο, καθώς έχει αέρα» αναφέρουν άτομα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά και συνδράμουν στην κατάσβεση.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 57 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και οικοπεδικούς χώρους στις Αχαρνές κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις και 1 ελικόπτερο. 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικές εκτάσεις και ελαιώνες και στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ