Κοινωνία

Ακράτα Αχαΐας: Εξαρθρώθηκε σπείρα με τηλεφωνικές απάτες

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, πέντε υποθέσεις τηλεφωνικής και διαδικτυακής απάτης που διαπράχθηκαν από τις 25-6-2023 μέχρι και τις 24-2-2024, στην Ακράτα. Από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ατόμων που κατηγορούνται για διάπραξη απάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε την επίσημη Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας:

- Σε δύο περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι τηλεφώνησαν στα θύματά τους και προσποιούμενοι τους λογιστές και με το πρόσχημα την επιστροφή ποσού από τη ΔΕΗ και την επιδότηση ελαιοκάρπου τους αφαίρεσαν συνολικά 6.980 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέσω τραπεζικών μεταφορών.

- Στην τρίτη περίπτωση ο κατηγορούμενος προσποιούμενος τον φαρμακοποιό κάλεσε γυναίκα και με το πρόσχημα της επιστροφής οφειλών στον σύζυγό της, της απέσπασε τον αριθμό και τους κωδικούς της τραπεζικής της κάρτας και τον εξαψήφιο ΟΤP αριθμό και αφαίρεσε συνολικά 10.800 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

- Στην τέταρτη περίπτωση, μια γυναίκα εισήλθε σε ιστοσελίδα που υπόσχονταν κέρδη από αγορά κρυπτονομισμάτων και αφού καταχώρησε το όνομα χρήστη (username) και τους προσωπικούς κωδικούς ί – bank της τράπεζας, που διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό, ένας εκ των κατηγορούμενων της αφαίρεσε 920 ευρώ.

- Στην τελευταία περίπτωση, ένας άνδρας κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για αγορά οχήματος, που είχε εντοπίσει σε αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει το όχημα. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...