Κοινωνία

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Την απειλούσε, της έκοψε τα φρένα στο μηχανάκι»- Σοκ προκαλούν νέες μαρτυρίες (Βίντεο)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας για την γυναικοκτονία που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με θύμα μια 36χρονη μητέρα.

Επίσης, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων, για το σοκαριστικό έγκλημα, το οποίο κράτησε περίπου δυο ώρες με θύμα την 36χρονη και θύτη τον 43χρονο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Έλα, αλλιώς θα την σκοτώσω»


Όπως είπαν γείτονες, σύμφωνα με το e-maistros.gr, ο 43χρονος, που είχε μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Φώναζε και απειλούσε, ενώ διαμήνυσε στην εν διαστάσει σύζυγό του, ότι αν δεν πήγαινε αμέσως στο σπίτι θα σκότωνε την κόρη τους.

«Έλα, αλλιώς θα την σκοτώσω», έλεγε. Το παιδί, έντρομο, έστειλε μήνυμα σε γειτόνισσα και εκείνη κατάφερε να βγάλει το παιδί από το σπίτι και να κλειδώσει μέσα τον δράστη. Εκείνος συνέχιζε σε ντελίριο απειλών, ώσπου η εν διαστάσει σύζυγός του επέστρεψε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι.

Τότε, ο 43χρονος που δεν μπορούσε να βγει από το κλειδωμένο σπίτι, πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έριξε και δεύτερη φορά αποτελειώνοντας τη γυναίκα και αμέσως μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

«Την απειλούσε και της έκοψε και τα φρένα στο μηχανάκι», λέει φίλη της 36χρονης


«Είχαν χρόνια προβλήματα. Ήταν γνωστό. Φοβόταν εδώ και πολλούς μήνες. Περίπου τρεις μήνες ήταν σε διάσταση και αυτός δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι θέλει να χωρίσει από εκείνον και δεν μπορούσε να ζήσει μόνος του. Με τα παιδιά κανονικά, και χθες μαζί του ήταν ο γιος του στο χωριό που μένει με τους γονείς του. Έφυγε από το χωριό, πήρε κρυφά τα κλειδιά από τον γιο του και πήγε στο σπίτι της που εκεί ήταν η κόρη τους. Μπήκε παράνομα και την απειλούσε ότι "άμα δεν έρθεις, θα σκοτώσω το κορίτσι"», επισημαίνει φίλη της αδικοχαμένης 36χρονης, στο e-maistros.gr.

Στην συνέχεια ανέφερε η φίλη της 36χρονης: «Φοβόταν για τη ζωή της, προσπαθούσαν να βγάλουν κλήση για την αστυνομία και δεν έβρισκαν κανέναν στο τηλέφωνο. Φοβόταν για την κόρη της και πήγε στο σπίτι για να την σώσει αλλά όταν τον αντίκρυσε που ήταν μέσα στο σπίτι, εκείνη φοβήθηκε και προσπάθησε να στρίψει το αμάξι για να φύγει. Αυτός όμως όταν την είδε μέσα στο αμάξι, πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο και την πυροβόλησε με την καραμπίνα. Κάποιος την προειδοποίησε αρχικά ότι "αυτός είναι στο σπίτι σου" και μετά της έστελνε συνέχεια ο ίδιος απειλητικά μηνύματα».

«Και την Τετάρτη την περίμενε έξω από το σπίτι. Της έκοψε και τα φρένα στο μηχανάκι, για αυτό πήγε η Αρετή στον εισαγγελέα την Πέμπτη, φοβήθηκε», σχολιάζει η φίλη της 36χρονης.

«Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν», είπε συγγενής του δράστη


«Το μάθαμε σήμερα το πρωί. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι, πάνω από 13 χρόνια. Είχαν προβλήματα πολλά χρόνια τώρα, ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση. Ήταν γνωστό ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά. Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν», είπε συγγενής του 43χρονου δράστη και αυτόχειρα, στο ίδιο μέσο.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία:


«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...